Paskelbtas Sportas

Teniso entuziasto atminimo turnyre – Jonavos sporto mėgėjų kovos

Pirmadienis, 25 September 2017 09:01 Parašė 

Septintus metus iš eilės, Jonavos lauko teniso entuziastai buvo pakviesti į jau tradiciniu tapusį teniso turnyrą, šios sporto šakos puoselėtojo ir entuziasto Ervino Songailos atminimui. Šiemet varžybas organizuoti ėmėsi dar vieni teniso entuziastai Valdas Lukšas ir Tomas Noreika, o penktą kartą šiame turnyre sporto mėgėjai varžėsi dėl pereinamosios taurės. Pirmaisiais metais taurę laimėjo Arūnas Narbutas, o vėlesniais metais taurę kėlė Genadijus Medvedevas, Vytas Vaicekauskas. Praėjusiais metais antrą kartą taure džiūgavo A. Narbutas.

Tradiciškai, pirmiausias teniso entuziastai aplankė E. Songailos kapą, o vėliau J. Ralio gimnazijos teniso aikštyne prasidėjo kovos, kuriose vėl varžėsi 16 sporto mėgėjų. Šiemet ne visi ankstesnių metų nugalėtojai dalyvavo varžybose, tačiau dalyvavusieji vėl žaidė pergalingai. Visgi, pirmoji vieta buvo viena, todėl kai kuriems teko pakovoti ir dėl trečiosios vietos, ir dėl žemesnių pozicijų.

Per pirmąsias aštuonias kovas, dvejose prireikė visų trijų setų. Jau pirmajame sete Vitalijus Salogubovas po itin atkaklios kovos 7/6 pranoko varžybų organizatorių Tomą Noreiką, tačiau antrajame teko nusileisti varžovui 3/6. Lemiamame trečiajame sete 10:6 pergalę pasiekė V. Salogubovas. Dar vienoje dvikovoje Arvydas Žvikas su Sigitu Liutkumi pasidalino po pergalę (6/4 ir 2/6). Ir tik trečiajame sete A. Žvikas parklupdė varžovą rezultatu 10:8 bei užsitikrino vietą ketvirtfinalyje.

Kiti laimėtojai aštuntfinalyje didesnio vargo neturėjo ir užtikrintai žengė į kitą etapą. Arūnas Narbutas 6/4, 6/2 nugalėjo Ruslaną Gavrilovą, Ramūnas Patapavičius 6/1, 6/4 – Gražvydą Parėdnį, Valdas Lukšas 6/1, 6/2 – Andrių Kupčiūną, Mindaugas Noreika 6/0, 6/2 – Tadą Laucių, Titas Narbutas 6/2, 6/0 – Kęstutį Macionį, Vytas Vaicekauskas 6/2, 6/1 – Alvydą Kavaliauską.

Į pusfinalius žengę žaidėjai pademonstravo tokį pergalingą žaidimą, kad nebūtų jokių abejonių dėl pajėgumo. A. Narbutas 6/3, 6/2 nepaliko šansų R. Patapavičiui, o V. Lukšas 6/4, 6/2 įveikė V. Salogubovą. Ketvirtfinalyje vargo neturėjo ir A. Žvikas, kuris 6/3, 6/2 nugalėjo M. Noreiką, o V. Vaicekauskas dar didesniu pranašumu 6/2, 6/0 įveikė Titą Narbutą.

Visai neseniai viename turnyrų pergalę buvo šventęs V. Lukšas, kuris šiame turnyre ėmėsi darbo pakartoti ankstesnę sėkmę. Įsivėlęs į jau atkaklesnę kovą, savo varžovui A. Narbutui nepaliko galimybių ne tik teorinių, bet ir praktinių trečią kartą laimėti šį atminimo turnyrą. V. Lukšas šventė pergalę abejuose setuose (6/3, 7/5) bei pateko į finalą. Kitame pusfinalyje apie nugalėtojų vardą dar kartą pagalvojo ir anksčiau taurę kėlęs V. Vaicekauskas. Jam buvo arti galimybė pakartoti laimėjimą, nes A. Žviką įveikė 6/4, 6/4 ir pateko į finalą.

Mažajame finale dėl trečiosios vietos A. Žvikas metė iššūkį A. Narbutui, bet pastarajam gan lengvai atiteko ši prizinė vieta. Varžovą A. Narbutas įveikė rezultatu 6/2, 6/0 ir iškovojo trečiąją vietą.

Finalas buvo vertas to žodžio, nes kaip ir pridera, prireikė visų trijų setų, kurie dar buvo itin atkaklūs. Pirmajame sete V. Vaicekauskas užsidėjo sau pliusą, išsiverždamas į priekį (6:4), bet pritrūko sėkmės antrajame, kai teko pripažinti V. Lukšo pranašumą (6/7). Dar vieną šiųmetį apdovanojimą savo kolekcijoje papildė V. Lukšas, laimėjęs lemiamą setą 10:5, pirmą kartą į viršų kėlė šią pereinamąją taurę.

Varžybų organizatoriai už pagalbą dėkingi Kūno kultūros ir sporto centrui bei Laurynui Galiui, taip pat už šio turnyro rėmimą klubui „Sporto legionas“, kavinei-barui „Pavėsis“, UAB „Po stogu“, UAB „A grupė“, Senamiesčio gimnazijai, už suteiktą galimybę naudoti teniso aikštele.

GYTIS RAMANAUSKAS