Paskelbtas Futbolas

Rajono pirmenybių finišo tiesioji: medaliai „Vikingų“, „Transachemos“ ir „Lukšos partizanų“ žaidėjams

Pirmadienis, 18 September 2017 09:26 Parašė 

Baigėsi 2017 metų Jonavos rajono mažojo (7x7) futbolo pirmenybės, kuriose šiemet varžėsi 10 komandų. Sunkoka prisiminti tokį vienu metu ir labai rezultatyvų, ir permainingą sezono pabaigą. Pirmaujančios komandos pirmenybių eigoje vis dideliais rezultatais triuškino autsaiderius, bet išsiaiškinti prizininkus pasiliko sezono atomazgai. Turnyrinėje lentelėje buvo susidariusi tokia situacija, kad net trys ekipos pretendavo į antrąją vietą.

Būtent paskutiniosios dvejos rungtynės tarp pirmaujančiųjų komandų ir išaiškino šių metų prizininkus. Pirmenybių nugalėtojai „Vikingai“ jau anksčiau laiko buvo užsitikrinę pirmąją vietą ir paskutiniosios rungtynės su „Transachema“ jiems nieko nelėmė. Tuo tarpu varžovai galėjo užimti vietas tarp 2-4. „Vikingai“ rungtyniavo šešiese ir pirmieji pasiekė įvartį. Visgi, dar pirmajame kėlinyje „Transachema“ žaidėjams pavyko persverti rezultatą, o antroje žaidimo savo puolėjo sugebėjimus pademonstravo J. Medvedevas, kuris apskritai įvarčius ėmė mušti antrajame rate. Iš eilės šis žaidėjas įmušė trys įvarčius ir nulėmė mačo baigtį. Nors rezultatyviausiam pirmenybių žaidėjui E. Utyrai pavyko dar kartą pasižymėti, tačiau atimti pergalės ir antrosios vietos iš „Transachemos“ jau nesugebėjo. Pastaroji ekipa laimėjo rungtynes rezultatu 6:3 (2:1). Paskutinį tašką padėjo „Transachema“ komandos žaidėjas Algirdas Ramonas, pelnęs paskutinį pirmenybių įvartį. Pirmąjį gegužės pradžioje įmušė „Lukšos partizanai“ komandos žaidėjas A. Debesys, o kariai net 14:0 sutriuškino „Energiją“.

Po šių rungtynių galutinė turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1.„Vikingai“ 18 16 0 2 113-48 48
2.“Transachema“ 18 12 4 2 84-41 40
3.“Lukšos partizanai“ 18 12 2 4 69-41 38
3.“Gaschema“ 18 12 2 4 89-39 38
5.“Ultros“ 18 11 3 4 93-38 36
6.“Liberalų sąjūdis“ 18 7 0 11 63-49 21
7.“Viltis“ 18 5 2 11 56-67 17
8.“Energija“ 18 4 1 13 44-132 13
9.“Jonavos policija“ 18 2 1 15 31-115 7
10.“Rajonas“ 18 1 1 16 34-106 4

Per 90 sužaistas rungtynes įmušti 676 įvarčiai (vidutiniškai po 7,51 įvarčio per rungtynes).

Rezultatyviausiai pirmenybėse rungtyniauja E. Utyra („Vikingai“), pelnęs net 39, M. Legačinskas („Liberalų sąjūdis“) – 27, J. Medvedevas („Transachema“) – 25, A. Ratautas („Gaschema“) – 21 įvartį.

Kol vyko šios rungtynės, kitoje aikštelėje dėl tų pačių vietų grumėsi ir „Gaschema“ bei „Lukšos partizanai“. Ilgą laiką „Gaschema“ žengė antrojoje pozicijoje, bet sezono pabaiga šiai komandai buvo negailestinga. Nors turėjo ne vieną realią progą pasižymėti, o ir patys liko „sausi“ nuo karių atakų, bet susitikimas pirmą kartą sezone baigėsi be įvarčių (0:0). Pasirodo, šiuo rezultatu džiūgavo kariai. Abi ekipos pirmenybės baigė, turėdami vienodai taškų, tačiau pirmajame rate 6:2 buvo laimėję „Lukšos partizanai“, todėl trečioji vieta atiteko jiems.

Po šių varžybų iš karto vyko ir apdovanojimų ceremonija. Varžybų vyr. teisėjas A. Sakavičius trumpai supažindino su šių pirmenybių eiga, nes jos vyko įdomiai iki paskutinės dienos.

„Žiūrint į žaidimo lygį, jis faktiškai yra pakilęs. Apdovanojimų metu kalbėjo A. Sakavičius. – Komandos tvarkingos. Anksčiau būdavo reta, kad žaidžiama vienodomis aprangomis, o jau finalinėse rungtynėse visi buvo pasitempę. Aišku, didelis pliusas buvo, kad žaidėte labai geroje aikštėje. Šiemet „užsidirbote“ 24 geltonas ir 8 raudonas korteles. Geltonų tikrai nedaug, bet raudonų gal ir daugoka“.

„Noriu padėkoti visiems, kurie dalyvavot. Tikiuosi, kad dalyvausit ir toliau, - po apdovanojimų komandas sveikino ir sporto centro direktorės pavaduotojas L. Gailius. – Didelis  ačiū Algimantu Sakavičiui, kuris „vežą“ didelį krūvį pradedant rajono pirmenybėmis, baigiant – seniūnijų finalais“.

Pirmiausia Kūno kultūros ir sporto centro direktorės pavaduotojas L. Gailius ir šių varžybų vyr. teisėjas A. Sakavičius padėkojo pirmenybėse dirbusiems teisėjams. Dovanėlės įteiktos Alg. Ramonui, A. Janovskiui, D. Bisigirskui, M. Ladauskui, I. Kovalenko.

Vėliau apdovanojimus atsiimti atėjo geriausiais pripažinti komandų žaidėjais. „Vikingai“ ekipos gretose juos tapo A. Ramonas, „Transachema“ – D. Šichranov, „Lukšos partizanai“ – E. Savickas, „Gaschema“ – A. Damašickas, „Liberalų sąjūdis“ – M. Legačinskas, „Jonavos policija“ – A. Bisigirskas, „Energija“ – P. Vengrauskas, „Rajonas“ – R. Kazanakovas.

Rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju tapo „Vikingų“ atakų lyderis E. Utyra, kuris pelnė net 39 įvarčius. Apdovanojimas įteiktas ir geriausiam pirmenybių vartininkui A. Skorupskui, kuris taip pat atstovavo nugalėtojų komandą.

Po apdovanojimų A. Sakavičius priminė, kad futbolo mėgėjų vėl laukia jau tradicinis naktinis „Šikšnosparnio“ futbolo turnyras, kurį planuojama surengti lapkričio 3 d.

GYTIS RAMANAUSKAS