Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos viešoji biblioteka – vasaros „Skaitymo iššūkio“ lyderė

Ketvirtadienis, 14 September 2017 09:18 Parašė 

Vasaros metu vykusi akcija „Skaitymo iššūkis“ baigėsi. Šia akcija organizatoriai siekė paskatinti gyventojus apsilankyti bibliotekose, sužadinti norą laikyti rankose knygą bei visapusiškai domėtis skaitymo kultūra.

Nuotaikingos varžytuvės visoje Lietuvoje kvietė gyventojus įveikti 10 su knygų skaitymu susijusių užduočių. Lietuvoje iššūkį gyventojams metė 66 bibliotekos ir jų filialai, suskaičiuota 4568 prie iššūkio prisijungę dalyviai, o iš jų net 1097 įveikė visas užduotis, iš viso perskaityta 30 000 knygų.

„Skaitymo iššūkyje“ varžėsi ne tik skaitytojai, bet ir bibliotekos, kurios buvo apdovanotos Skaitymo festivalyje'2017. Džiaugiamės, jog Jonavos rajono savivaldybės viešoji biblioteka tapo absoliučia  lydere Lietuvoje.

Jonavos viešojoje bibliotekoje bei filialuose „Skaitymo iššūkyje“ dalyvavo 447 žmonės. Iššūkį įveikė 112 skaitytojų: 55 vaikai bei 57 suaugę. Iš viso Jonavos viešosios bibliotekos ir filialų skaitytojai į bendrą žinių bagažą sukrovė net 2080 knygų. Viešojoje bibliotekoje skaitytojai perskaitė apie 500 knygų. Jonaviečiai yra aktyvūs bibliotekų lankytojai tiek miesto bibliotekoje, tiek kaimo filialuose. Perskaitytų knygų gausa išsiskyrė: Kulvos, Išorų ir Čičinų filialai. Iš visų 10 užduočių populiariausia buvo 4 užduotis (perskaityk atsitiktinę knygą iš lentynos), mažiausio skaitytojų susidomėjimo sulaukė 10 užduotis (perskaityk knygą, kurios veiksmas vyksta egzotinėje šalyje).

Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijos moksleivės ištraukė 5 laiminguosius, kuriuos apdovanojome padėkos raštais bei specialiais „Skaitymo iššūkio“ prizais! Jais tapo Išorų filialo skaitytojas Aivaras Justinavičius, Ruklos filialo skaitytoja Paulina Vasiukovaitė, vaikų literatūros skyriaus skaitytoja Miglė Lopėčiutė, Jonavos viešosios bibliotekos skaitytojos Raminta Paplonskienė ir Rūta Keršienė.

Išorų filialo skaitytojas Aivaras Justinavičius pasidalino  gražia mintimi – „Kuo daugiau knygų puslapių perskaitysime, tuo šviesesne tauta būsime“.

Jonavos viešoji biblioteka bei filialai – turtingi knygomis ir šiltais, nuoširdžiais skaitytojais! Smagu, jog knygos buria pavienius žmones ir  šeimas kartu leisti laisvalaikį skaitant. Visiems jonaviečiams linkime palaikyti skaitymo ugnelės degimą ir toliau aktyviai skaityti.

Dėkojame visiems dalyvavusiems už meilę knygoms!