Paskelbtas Miesto naujienos

Nuaidėjo pirmasis šių mokslo metų skambutis

Antradienis, 05 September 2017 11:40 Parašė 

Praėjusį penktadienį visoje Lietuvoje nuaidėjo Rugsėjo 1-osios skambutis, paskelbęs naujų mokslo metų pradžią. Nuo pat ryto ir Jonavos rajono gyvenvietėse buvo matomas tikras sujudimas – į mokymo įstaigas skubėjo pasipuošę, nešini gėlėmis ir patys mažiausieji, ir vyresni mokiniai, moksleivių artimieji, pedagogai.

Jaunatviškas šurmulys, gėlės, šypsenos ir dainos. Drąsinantys mokytojų žodžiai mažiesiems pirmokėliams, raginimas mylėti savo mokyklą, siekti žinių, susirasti gerų draugų. Jaunuoliams – nuoširdūs pedagogų ir svečių palinkėjimai pasitinkant Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį būti inicia-tyviems, pilietiškiems, bend-ruomeniškiems, neprarasti noro tobulėti, skirti geriausius darbus garbingo jubiliejaus progai.

Pirmadienį, rugsėjo 4-ąją, į meno ir muzikos šventovę esamus ir naujus mokinius pakvietė ir Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokykla. Mokslo ir žinių diena šį kartą surengta teatralizuotai – į svečius pas vaikus atvyko linksmuolė Trolė.

***
Na, o pabaigai – šiek tiek statistikos. Pagal Švietimo skyriaus birželio mėnesio pateiktą informaciją šį rugsėjį į rajono bendrojo ugdymo mokyklas turėjo susirinkti 5168 moksleiviai – 163 mažiau negu praėjusiais metais. Baigti vidurinę mokyklą šiais metais planuoja 453 rajono mokiniai, pirmosios klasės slenkstį nedrąsiai peržengė 414 pirmokėlių.

Tiesa, kaip ir kasmet, šiemet situacija prieš mokslo metus beveik kasdien keisdavosi, tad tikslus moksleivių skaičius bus žinomas antrąją rugsėjo savaitę.

Meilutė VENCKIENĖ