Paskelbtas Sportas

Vasaros šachmatų fiesta baigėsi

Penktadienis, 25 August 2017 11:01 Parašė 

Bare „Arma“ įvyko penktasis – paskutinis – vasaros šachmatų fiestos turnyras, skirtas Baltijos keliui. Susumuoti visų penkių varžytuvių rezultatai. 

Į turnyrą susirinko labiausiai mylintys šachmatus dalyviai. Žaidimas vyko ratų sistema po 12 min. Visus „triuškino“ Jonas Venckas, kuris, laimėjęs visas partijas ir surinkęs 8 taškus, tapo nugalėtoju. Su 5,5 taško antrą vietą laimėjo Aleksandras Loginovas. Ivano Astreiko ir Ivano Maksimcevo sąskaitose – po 5 taškus. Pagal koeficientą aukščiau buvo pakilęs I. Maksimcevas ir tapo trečiuoju. Prizininkams įteikti medaliai.

Čia pat buvo susumuoti visų penkių vasaros šachmatų fiestos turnyrų rezultatai. Kaip ir galima buvo tikėtis, daugiausiai taškų – 37 – iškovojo J. Venckas ir garbingai tapo čempionu. Visuose turnyruose gerai žaidęs ir dviejuose pirmavęs antrą vietą laimėjo I. Masimcevas, surinkęs 29,5 taško. Nedaug atsiliko I. Astreiko. Jis pelnė 27 taškus ir trečią vietą. Geriausiųjų trijulei įteiktos taurės ir diplomai. Ketvirtas buvo Kazimieras Skuja (24,5 taško), penktas – A. Loginovas (22,5 taško). Jiems įteikti medaliai ir diplomai. Gerai žaidusiai Reginai Barakūnienei įteiktas diplomas. Iš viso fiestoje dalyvavo 14 šachmatininkų.

Šachmatų draugijos „Aidas“ pirmininkė Bronislava Narakaitė padėkojo fiestos dalyviams. A. Loginovas, dėkodamas baro „Arma“ darbuotojoms, įteikė po rožę.

Vytautas PABERŽIS

Vasaros šachmatų fiestai pasibaigus. Autoriaus nuotr.