Paskelbtas Miesto naujienos

„Pakalnutė“ švies iš tolo

Trečiadienis, 23 August 2017 11:39 Parašė 

– Spės – nespės? O gal spės? – svarsto vienas kitas praeivis, žiūrėdamas į „Pakalnutėje“ vykstančius darbus.

Žinoma, dažniausiai remontai ugdymo įstaigose baigiasi prieš rugsėjo pirmąją, todėl tradiciškai darbų pabaiga būna paskutinę vasaros dieną. O kaip minėtame lopšelyje-darželyje? Juolab kad pastato renovacija prasidėjo šių metų gegužę, o darbo išties daug.

Pasak „Pakalnutės“ direktorės Zitos Gudonavičienės, planuota pastato renovaciją (rangovė – UAB „Aukštaitijos ranga“) baigti rugsėjo 4 d., tačiau trukdo lietingi orai, todėl darbai kiek užsitęs.  Pastato modernizavimo vertė – apie 236 700 eurų (rajono biudžeto lėšos).

Tuo pačiu teritorijoje bus sutvarkyti pėsčiųjų takeliai. Šiuos darbus atliks UAB „Adista“, darbų vertė – apie 94 tūkst. eurų (rajono biudžeto lėšos).  

Na, o pačiame lopšelio-darželio kolektyve jokios skubos nepamatysi: tvarkingos, jaukios grupės laukia mažųjų šeimininkų; atnaujinta sporto salė (apie 2000 eurų). Taip pat atnaujintos įstaigos archyvo patalpos, užsakyti archyviniai baldai (apie 5000 eurų).

Zita Gudonavičienė džiaugiasi kiek anksčiau Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis atnaujintomis lopšelio-darželio grupėmis, tiesa, dar liko sutvarkyti 3 miegamuosius ir 6 grupes. Jų remontas įtrauktas į Jonavos rajono savivaldybės strateginį planą, belieka laukti, kol bus paskirtos lėšos.

 Pernai sutvarkytas sporto aikštynas, o vaikų žaidimų aikštelės – maždaug prieš trejetą metų. Visi šie darbai atlikti – ačiū tėveliams – už 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio skyrimą paramai.

Iš tėvų mėnesio atlyginimo mokami 2,9 Eur už ugdymo sąlygų tenkinimą ikimokyklinio ugdymo vaikams panaudoti ugdymo priemonėms atnaujinti grupėse. Nupirkta knygų, žaislų, sporto inventoriaus ir t. t.  

„Pakalnutės“ vaikų grupės jau sukomplektuotos. Bus dvi priešmokyklinukų  grupės (39 šešiamečiai); šiemet atidarytos 3 lopšelio grupės (51 mažylis); 135 vaikai lankys 6 ikimokyklinio ugdymo grupes. Žodžiu, „Pakalnutėje“ klegės apie 220 mažųjų  jonaviečių.  

 Na, o vaikų juk visokių yra. Vienus į lopšelį-darželį tempte tempti reikia, kiti labai nusiminę dūsauja: „Na ir kas sugalvojo tuos šeštadienius ir sekmadienius?!“  Į tėvų klausimą, kuo tie savaitgaliai mažyliams neįtinka, šie atšauna: „Taigi į darželį negalim eiti!“

Karolina VIČIŪTĖ