Paskelbtas Futbolas

G. Perednio vedamas „Klevas“ pergalingai pradėjo antrąjį čempionato ratą

Pirmadienis, 21 August 2017 08:25 Parašė 

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) senjorų čempionato Aukštaitijos regione buvo sužaistos trejos rungtynės, kuriose netrūko ir netikėtų rezultatų. Tik prasidėjus čempionatui savo pirmąsias rungtynes Kūno kultūros ir sporto centro stadione prieš Kauno „Virpstą“ žaidė Jonavos „Klevas“ ir teko pripažinti varžovų pranašumą (0:1).

Šios komandos tarpusavyje pradėjo ir antrąjį pirmenybių ratą, tik šįkart rungtynės vyko jau Kaune. Jonavos futbolo senjorams pavyko ne tik pademonstruoti pergalingą žaidimą, bet ir pagerinti savo situaciją turnyrinėje lentelėje. Šiame mače jonaviečiai atrado savąjį pergalės kalvį. Geriausias savo rungtynes senjorų komandoje sužaidė Gediminas Perednis, kurio puikus žaidimas atnešė komandai visus tris taškus.

Nors susitikimo pradžioje iniciatyvą išlaikė aikštelės šeimininkai, bet vėliau žaidimas išsilygino ir jau „Klevo“ futbolininkai ėmė dažniau lankytis varžovų vartų prieigose. 28 min. kraštu prasiveržė Gytis Janonis ir pasiuntė kamuolį į kauniečių baudos aikštelę, kur įbėgęs G. Perednis pasiuntė jį į varžovų vartus. Jonavos ekipa išsiveržė į priekį. Baigiantis pirmajai žaidimo pusei realios progos vėl neišnaudojo G. Perednis.

Antrojo kėlinio pradžioje savo sugebėjimus pademonstravo ir „Klevo“ vartininkas Saulius Skorupskas, kuris neleido varžovui pergudrauti jo ir nukreipė kamuolį į kampinį. Vėliau dar kelias Jonavos komandos pavojingas progas vainikavo 68 min. Lino Korsako perdavimo vėl uždaręs G. Perednis. Iki mačo pabaigos jonaviečiai dar ne kartą turėjo galimybę padidinti skirtumą, bet neišnaudoję progų, patys baigiantis mačui praleido įvartį. Visgi, „Klevas“ per aštuntąsias savo rungtynes šventė trečiąją pergalę bei po šio mačo įsitvirtino trečiojoje vietoje.

Kitose aštuntojo turo rungtynėse užfiksuota ir pati didžiausia iki šiol sezono staigmena. Pirmajame rate didesnio pasipriešinimo nesulaukę ir visas šešias rungtynes laimėję Vilniaus „Prelegentai“ šįkart gavo antausį Ukmergėje, kur nelauktai 2:3 pripažino autsaiderių „Vienybės“ pranašumą. Dar viename itin rezultatyviame susitikime Alytaus „Dainavos senjorai“ savo aikštelėje 6:3 įveikė Kėdainių „Nevėžį“.

Po šių rungtynių Aukštaitijos regiono turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1.FK „Prelegentai“ 7    6    0     1     31-14     18

2.“Dainavos senjorai“      7      4       1       2           23-14      13

3.“Klevas“      7        3        2          2        10-9      11

4.“Virpstas“      7       3         1        3      15-12      10

5.“Ekrano senjorai“       6         2       2          2        6-12       8

6.“Nevėžis“     7      1         1       5        15-28      4

7.SK „Vienybė“     7        1         1         5       5-16        4

Rezultatyviausiai Aukštaitijos regione rungtyniauja Gražvydas Mikulėnas (FK „Prelegentai“), pelnęs 8, Andrius Klimakovas („Nevėžis“) ir Martynas Biržinis („Dainavos senjorai“) – po 6, Saulius Laibinis („Dainavos senjorai“) – 5 įvarčius.

22.Kauno „Virpstas“ – Jonavos „Klevas“  1:2 (0:1)

08 16 Kauno NFA stadionas. Teisėjas D. Vilutis.

Įvarčiai: 28 min. G. Perednis 0:1, 68 min. G. Perednis 0:2, 74 min. R. Buivydas 1:2.

Įspėtas: 32 min. P. Vizbaras („Klevas“).

Rugpjūčio 22 d., antradienį, „Klevas“ Kūno kultūros ir sporto centro stadione susitiks su Kėdainių „Nevėžis“ vienuolike. Rungtynių pradžia 18.30 val.