Paskelbtas Futbolas

Vaikų globos namų mažieji praskaidrino „Jonavos“ futbolininkų nuotaiką

Penktadienis, 18 August 2017 11:57 Parašė 

Po sunkių rungtynių Vilniuje ketvirtadienio popietę „Jonavos“ futbolininkų nuotaiką praskaidrino Jonavos raj. vaikų globos namų mažieji, kurie itin svetingai priėmė miesto futbolo komandą.

Treneris Eisvinas Utyra vaikams pristatė futbolo komandą, su vaikais atliko apšilimo pratimus, o tada, padedamas vaikų globos namų neformalaus ugdymo pedagogo ir trenerio Arūno Čekanavičiaus, vadovavo vaikų ir futbolininkų draugiškoms rungtynėms. Į aikštelę sugužėjo visi mažieji, kurie kaip reikiant pakovojo prieš profesionalus, o juos skatinančiais šūksniais palaikė auklėtojos.  

Vėliau jie vietą užleido didesniems ir futbolo treniruotes lankantiems vaikinams. Prasidėjo įtempta kova penki prieš penkis, kur charakterį ir didžiulį norą pademonstravę vaikai įveikė „Jonavos“ futbolininkus. Rezultatyviausiu klubo draugiškų rungtynių žaidėjas saugas Martynas Dapkus džiaugėsi malonia išvyka. 

„Šiandien buvo labai smagu, vaikai išties mus praskaidrino nuotaiką po blogų rungtynių. Labai patiko, puikūs ir sportiškai vaikai. Matosi, kad yra gerai žaidžiančių futbolą, svarbu, kad toliau treniruotųsi ir žaistų, o man į vaikų vartus nebuvo gaila mušti įvarčius, tegu grūdinasi nuo mažų dienų (juokiasi)“, – kalbėjo „Jonavos“ žaidėjas.

Ne mažesnių teigiamų emocijų futbolininkų apsilankymas suteikė ir vaikams. „Žaidėjų apsilankymas – didelė motyvacija mažiesiems. Jiems reikia pažiūrėti kuo gyvena profesionalūs sportininkai. Tai yra labai svarbu, nes šie vaikai atėjo iš nelaimingų šeimų ir gyvenime matė tik negatyvių dalykų. Jiems reikia matyti, kur galima gyvenime kilti: turėsi specialybes, sportuoti. Jei visuomenė neparodys teigiamų dalykų, jie grįš prie to ką yra matę anksčiau“, – po susitikimo kalbėjo tris kartus per savaitę futbolo treniruotes vaikams vedantis A. Čekanavičius.

Po rungtynių vaikai pakvietė komandą prie jų pačių paruoštų vaišių: naminių, jų pačių iškeptų pyragų ir kitų skanėstų. Draugiškai pabendravę prie stalo, „Jonavos“ žaidėjai pakvietė visus į artėjantį Lietuvos futbolo federacijos taurės ketvirtfinalio susitikimą bei pažadėjo pasikviesti vaikus į savo treniruotę.

fkjonava.lt informacija