Paskelbtas Futbolas

Jonaviškis L. Stonkus rungtynėse su „Atlantu“ į aikštę eis su dvigubu užsidegimu

Ketvirtadienis, 10 August 2017 13:07 Parašė 

„Jonavos“ futbolininkai XX A lygos ture Klaipėdoje susitinka su jau kurį laiką buksuojančiu „Atlantu“ ir stengsis pakovoti dėl maksimalaus taškų skaičius.

Atsigavę po skaudaus pralaimėjimo 1:3 (1:1) vicečempionei „Trakų“ ekipai, Mindaugo Čepo auklėtiniai ruošiasi kovai uostamiestyje. Pasak puolėjo Lauryno Stonkaus, per trejas rungtynes surinktas vienas taškas neparodo jonaviškių pajėgumo, o į Klaipėdą jis važiuos su dviguba motyvacija.

„Rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“ pritrūko užsidegimo, o kai prieš Kauno „Stumbrą“ ir „Trakus“ parodėme didesnį norą, tada sušlubavo mūsų realizacija. Šios trejos rungtynės tikrai neparodė tikro mūsų pajėgumo, padarėme savianalizę, tad reikia tikėti, kad nuo rungtynių su „Atlantu“ žaidimas tik gerės. Šios rungtynės mums yra labai svarbios. Tai komanda supranta ir eis į aikštę su dvigubu užsidegimu“, – prieš rungtynes sakė „Jonavos“ puolėjas.

Šiuo metu 23 taškus turintis „Atlantas“ vis dar ketvirtas, tačiau į šią vietą kėsinasi tiek Utenos „Utenis“, tiek 17 taškų šiuo metu turintys jonaviškiai. Vilčių turi ir žemiau esantys klubai, mat skirtumas tarp septintos ir ketvirtos vietos – vos septyni taškai. Kol kas naujam klubo vedliui Igoriui Pankratjevui per tris turus pavyko surinkti vos du taškus: „Atlantas“ 0:1 (0:0) nusileido ne pajėgiausios sudėties „Trakams“, o paskui sekė lygiosios 1:1 su Utenos „Uteniu“ ir „Kauno Žalgiriu“. Klubas nelaimi dar nuo balandžio pabaigos.

„Šiuo metu „Atlantas“ buksuoja ir jau seniai nelaimi. Tai mums gali būti naudinga arba atvirkščiai – jie į aikštę eis pilni noro. Kaip bus, pamatysime šį vakarą per rungtynes. Manau, laukia labai įdomi dvikova“, – varžovus įvertino L. Stonkus.

„Jonava“ su „Atlantu“ šiame sezone susitiko du kartus ir pasidalijo po pergalę. Nepaisant daugybės jonaviškių susikurtų progų, kurios baigdavosi smūgiais į virpstą, netikėtą pergalę 0:2 (0:1) iš Jonavos išsivežė Klaipėdos klubas, tačiau jonaviškiai jiems atsirevanšavo išvykoje po mėnesio, kai vienintelis Maksimo Marusičiaus taiklus smūgis ekipai pelnė 3 svarbius taškus.

„Pirmos rungtynės susiklostė labai skaudžiai. Nors turėjome begalę progų, jų neišnaudojome, o varžovams užteko vos kelių momentų nulemti visas rungtynes. Antrame susitikime buvo gera dvikova abejoms komandos – tada mums pasisekė labiau ir išsivežėme pergalę. Šios dvejos rungtynės parodė, kad laukia rimta kova ir abi komandos stengsis pasiimti labai svarbius 3 taškus. Per rungtynes su „Atlantu“ ir sekmadienį su „Uteniu“ būtina surinkti maksimalų taškų skaičių, norint pakovoti lentelės viršuje. Būtent tą ir stengsimės padaryti“, – ryžtingai kalbėjo puolėjas.

„Atlanto“ ir „Jonavos“ kova prasidės šį ketvirtadienį (rugpjūčio 10 d.) 20.00 val. centriniame Klaipėdos stadione.

fkjonava.lt informacija