Paskelbtas Sportas

Reitinginėse varžybose – svečių pergalės

Antradienis, 08 August 2017 11:29 Parašė 

Sporto klubas „Lauko tenisas visiems“ (prezidentas Arūnas Narbutas) surengė dar vienerias reitingines teniso varžybas, kurios vyko Senamiesčio gimnazijos lauko teniso sintetinės dangos aikštelėje ir gruntinėje J. Ralio gimnazijos aikštėje. Šįkart dėl prizinių vietų kovojo 15 šios sporto šakos entuziastų. Įdomiai susiklostė varžybos, nes jose dalyvavo keturi kitų rajonų atstovai ir trys užėmė pirmas tris vietas.

Turnyre nepasisekė tik Gretai Valiukevičiūtei iš Kėdainių, kuri nors ir įveikė pirmojo etapo barjerą, bet ketvirtfinalyje suklupo prieš jonavietį Ruslaną Gavrilovą (5/7, 2/6). Būtent Ruslanas vienintelis tarp rajono atstovų pateko į varžybų pusfinalį.

Į pusfinalį taip pat užtikrintai pateko vilnietis Deividas Snapkauskas, kuris 6/3, 6/2 įveikė jonavietį Tomą Noreiką, o Dangis Jurgelevičius iš Kauno 6/4, 6/1 nepaliko šansų kitam mūsų rajono atstovui Sigitui Liutkui. Jonavos tenisininkų garbę siekė apginti Valdas Lukšas, tačiau ir jam pritrūko jėgų bei sėkmės prieš Deną Mačiulaitį iš Marijampolės (4/6, 4/6). Kaip parodė vėlesni įvykiai, jonavietis nusileido būsimam varžybų nugalėtojui.

Šis Marijampolės tenisininkas pusfinalyje 6/2, 6/2 pranoko R. Gavrilovą, o D. Snapkauskas nerado priešnuodžių prieš D. Jurgelevičių (3/6, 0/6).

Kovoje dėl trečios vietos jonaviečiui R. Gavrilovui nepavyko mesti iššūkio sostinės atstovui D. Snapkauskui ir nusileido šiam rezultatu 2/6, 1/6. Vis dėlto visų trijų setų prireikė turnyro finale. Nors pirmąjį 6/4 laimėjo D. Mačiulaitis, bet jo varžovui D. Jurgelevičiui antrajame pavyko atsirevanšuoti (2/6). Tačiau lemiamajame sete iki dešimties taškų susikaupęs suvalkietis D. Mačiulaitis 10:7 nugalėjo varžovą ir tapo šių varžybų nugalėtoju.