Paskelbtas Rajono naujienos

Koncernui „Achemos grupė“ skirta bauda

Ketvirtadienis, 03 August 2017 08:45 Parašė 

Konkurencijos taryba nusprendė, kad UAB koncernas „Achemos grupė“, įgijęs vienvaldę UAB „Jūros vartai“ ir AB „Klaipėdos laivų remontas“ kontrolę, įgyvendino koncentraciją, apie kurią nepranešė Konkurencijos tarybai ir negavo jos leidimo. Už Konkurencijos įstatymo pažeidimą koncernui skirta 54 700 Eur bauda.

Tyrimo metu nustatyta, kad koncernas „Achemos grupė“, įgijęs minėtų bendrovių kontrolę, pranešimą apie koncentraciją pateikė tik praėjus maždaug 1,5 m. po jos įgyvendinimo. Išnagrinėjusi įmonės pranešimą Konkurencijos taryba leido vykdyti koncentraciją.

Skiriant baudą buvo atsižvelgta, kad koncernas pats pranešė apie pažeidimą ir vėliau pripažino pažeidęs Konkurencijos įstatymą.

Pranešimas apie koncentraciją nėra formalumas, nes dėl įmonių koncentracijos įvykę rinkos pokyčiai gali apriboti arba susilpninti konkurenciją ir taip sukelti neigiamas pasekmes vartotojams. Siekiant užkirsti kelią tokioms pasekmėms, koncentracija gali būti įgyvendinta tik gavus Konkurencijos tarybos leidimą.

Nutarimas per 20 d. nuo jo paskelbimo Konkurencijos tarybos interneto svetainėje dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Konkurencijos tarybos inf.