Paskelbtas Krepšinis

Solidus jonaviečio žaidimas rinktinėje

Pirmadienis, 31 July 2017 15:32 Parašė 

Vengrijos mieste Dėre visą praėjusią savaitę vyko Europos jaunimo vasaros olimpinis festivalis. Vengrija neslepia savo ambicijų ateityje surengti vasaros olimpines žaidynes, tad Europos olimpinio festivalio organizavimas – pirmas žingsnis siekiant šio tikslo.

Dėro festivalyje dalyvavo apie 2500 sportininkų iš 50 Europos šalių, kurie rungėsi dešimties sporto šakų varžybose, o jiems talkino per 1700 savanorių. Lietuva Europos jaunimo olimpiniuose festivaliuose dalyvauja nuo 1993 m., 13 festivalių mūsų sportininkai yra iškovoję 45 medalius. Sėkmingiausias lietuviams buvo 2011 m. Europos olimpinis festivalis Trabzone (Turkija), kur pelnyta net 10 medalių. Trabzone ryškiausiai spindėjo Lietuvos plaukikai – Rūta Meilutytė iškovojo visų spalvų medalius, o Danas Rapšys pasipuošė sidabru, čempionais tapo Lietuvos krepšininkai ir lengvaatletė, prizininkais – dvi tenisininkės, gimnastas ir lengvaatletis.

Prieš 2 m. Tbilisyje vykusiame festivalyje Lietuvos atstovai pateko į savo sporto šakų finalus ir pelnė nemažai ketvirtų, penktų vietų, tačiau tąsyk medalių iškovoti nepavyko.

Europos jaunimo vasaros olimpinio festivalio atidarymo ceremonijoje dalyvavo ir 70 jaunųjų mūsų šalies sportininkų, kuriuos lydėjo treneriai ir misijos vadovai. Lietuvos vėliavą eisenoje nešė rinktinės vėliavnešys krepšininkas Laurynas Vaištaras. 

Būtent krepšininkai ir nudžiugino savo rezultatais. Lietuvos šešiolikmečiai pergalingai baigė Europos jaunimo olimpinį festivalį. Turnyro finale Edvino Justos auklėtiniai po dviejų pratęsimų įveikė Turkijos bendraamžius – 103:101 (13:16, 19:25, 28:18, 19:20, 8:8, 16:14). Varžovai sėkmingai pradėjo susitikimą ir įpusėjus rungtynėms pirmavo 9 taškų skirtumu (32:41). Lietuviai galingai sužaidė trečiąjį kėlinį, panaikino deficitą ir išsiveržė į priekį. Ketvirtasis kėlinys vyko taškas į tašką, komandoms teko žaisti pratęsimą. Per pirmąjį nugalėtojai nepaaiškėjo, o antrajame lemiamomis akimirkomis lietuviai sužaidė geriau ir iškovojo aukso medalius. Grupės rungtynėse turkai buvo pajėgesni – 98:67. Finalinėse rungtynėse tiesiog spindėjo ir nesulaikomai rungtyniavo jonavietis Nojus Pankratjevas, kuris varė į neviltį varžovus. Šis Kūno kultūros ir sporto centro auklėtinis (treneris Edvinas Zinys) pelnė net 31 tašką ir padėjo šešiolikmečių rinktinei pasidabinti Europos jaunimo olimpinio festivalio auksu.