Paskelbtas Rajono naujienos

Jonavos rajono savivaldybės biudžeto surinkimo planas viršytas 9,3 proc.

Trečiadienis, 26 July 2017 08:34 Parašė 

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) informuoja, kad Jonavos rajono savivaldybės biudžeto surinkimo planas šių metų I pusmetį ne tik įvykdytas, bet ir 9,3 proc. viršytas. Į Jonavos rajono savivaldybės biudžetą surinkta 9913,6 tūkst. eurų pajamų, t. y. gauta 847 tūkst. eurų daugiau nei planuota. Taip pat viršytas Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) surinkimo planas: GPM pajamų gauta 8469,2 tūkst. eurų – 572 tūkst. eurų (7,2 proc.) daugiau nei buvo planuota. 

Pasak Kauno AVMI viršininkės Juditos Stankienės, biudžeto plano įvykdymui didelę įtaką turi GPM surinkimas, nes jis sudaro didžiąją dalį pajamų. Kadangi šių metų I pusmetį viršyti ne tik Gyventojų pajamų, bet ir turto bei kitų mokesčių surinkimo planai, biudžeto surinkimas įvykdytas daugiau nei 100 proc. Svarbūs veiksniai, lemiantys GPM pajamų augimą, yra darbo ir užmokesčio bei gyventojų užimtumo pokyčiai. 2017 m. I ketv., palyginti su 2016 m. I ketv., vidutinis darbo užmokestis didėjo visoje Kauno AVMI aptarnaujamose apskrityse: Kauno – 3,9 proc., Alytaus — 3 proc., Marijampolės – 2,4 proc.

Į Kauno apskrities savivaldybių biudžetus šiais metais surinkta 167 036,5 tūkst. eurų mokesčių ir kitų įmokų, pajamų surinkimo planas įvykdytas 113,7 proc., t. y. gauta  20 135 tūkst. eurų daugiau nei planuota ir 16 397 eurų arba 10,9 proc. daugiau nei 2016 m. I pusmetį.

  1. Stankienės teigimu, labiausiai prie gero mokesčių surinkimo prisideda tinkamas ir savalaikis mokesčių mokėjimas, todėl administruojant mokesčius itin svarbus bendradarbiavimas ne tik su mokesčių mokėtojais, bet su vietos savivaldybe.

Kauno AVMI aktyviai bendradarbiauja su visomis Kauno, Marijampolės ir Alytaus apskričių savivaldybėmis. Reguliarių vadovų susitikimų metu savivaldybės atstovams pristatomi biudžeto surinkimo įvykdymo rezultatai, svarbiausi mokesčių administratoriaus uždaviniai. Savivaldybės vadovai aktyviai prisideda prie socialinės reklamos, mokesčių mokėtojų sąmoningumo ugdymo.

Kauno AVMI primena, kad savarankiškai aktualią informaciją mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus galima rasti adresu www.vmi.lt. Išlikus neaiškumams, pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima paskambinus telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi ir saugomi 5 m.

Kauno AVMI inf.