Paskelbtas Renginiai

Įpusėjo žiūrovų minias pritraukiantis muzikos festivalis

Antradienis, 25 July 2017 14:32 Parašė 

Saulėtą sekmadienį visi tikintieji buvo kviečiami į išskirtinį renginį Jonavos r., Skarulių Šv. Onos bažnyčioje. Čia vyko jau antrasis tarptautinio Skarulių muzikos festivalio renginys, prasidėjęs tradiciniais Šv. Onos atlaidais.
Gausiai susirinkusiems 12 val. šv. Mišias aukojo kunigas svečias, Marijos radijo programų direktorius Povilas Narijauskas. Jis skaitė tikintiesiems įkvepiantį pamokslą. Taip pat Mišių metu giedojo vienas profesionaliausių sakralinės muzikos chorų Lietuvoje – Česlovo Sasnausko kamerinis choras. Jo meno vadovas ir dirigentas Mindaugas Radzevičius.
Pakili nuotaika sklandė ore, nepaisant sausakimšos bažnyčios erdvės ir gausiai pripildytų prieigų, visi lankytojai įdėmiai sekė liturgiją, dalyvavo joje, net jeigu ir buvo jaukiai įsikūrę ant pledo šventoriuje esančioje pievoje.

Po šv. Mišių skambėjo gausiomis ovacijomis palydėta muzikinė premjera – festivalio meno vadovo, operos solisto Liudo Mikalausko ir jo scenos bendražygių – pianistės, tarptautinių konkursų laureatės Beatos Vingraitės ir klarneto virtuozo Valdo Andriuškevičiaus parengta programa „Tėvo Stanislovo varpai“.

Koncerto metu skambėjo patriotinės, tremties dainos, ištraukos iš Tėvo Stanislovo biografijos. Koncerto žiūrovų dėmesį traukė vis suskambantys varpai, pagaminti paties Tėvo Stanislovo ir prikelti naujam gyvenimui šioje koncertinėje programoje.

Po koncerto gėles įteikė ir visus susirinkusius sveikino Jonavos rajono meras Eugenijus Sabutis, rėmėjai. Koncertui įvykus buvusioje Skarulių kaimo aikštėje tikintieji būriavosi bendrai agapei.

Organizatoriai viliasi, kad Skarulių muzikos festivalis taps traukos centru, gausiai sukviečiančiu tikinčiuosius ne tik festivalio metu, bet ir kuriantis Skarulių bendruomenę ištisus metus.

                                                                                                   
VšĮ „Liudo Mikalausko koncertai“ inf.