Paskelbtas Renginiai

Jonavos abiturientams įteikti brandos atestatai

Antradienis, 18 July 2017 12:22 Parašė 

Praėjusį savaitgalį miestas nuščiuvęs stabtelėjo pasigėrėti džiūgaujančiais Senamiesčio ir Jeronimo Ralio gimnazijų abiturientais – Jonavos sporto arenoje vyko brandos atestatų įteikimo šventės. Iškilmių metu buvo galima pasigrožėti elegantiškos aprangos įvairove, tačiau jaunuolių veidus kur kas labiau puošė šypsenos ir pakili nuotaika.

Abiturientams sveikinimo žodžius tarė rajono ir gimnazijų vadovai, klasių auklėtojos, kiti garbūs svečiai. Vieni kalbinti abiturientai nenustygo vietoje ir skubėjo švęsti su šeima ar draugais, o kiti elgėsi taip, tarsi turėtų laisvą pusdienį ir niekur neskubėtų, daugumos abiturientų laukė artimieji su gėlėmis.

 

Gimnazijos didžiuojasi savo „šimtukininkais“

Senamiesčio gimnazija šiemet išleido 19-ąją abiturientų laidą. Iškilmingoje šventėje įteikta 150 brandos atestatų. Šios laidos abiturientai pasižymėjo iniciatyvumu, aktyviai dalyvavo olimpiadose, konkursuose. Puikiai mokėsi ir aukščiausius įvertinimus iš anglų kalbos valstybinio brandos egzamino gavo šeši abiturientai – Karolina Daliūnaitė, Ignė Jasukaitytė, Austėja Kontrimaitė, Evelina Melinauskaitė, Monika Žičkutė, Gabrielė Palaimaitė. Šio egzamino 32 mokiniai gavo įvertinimus 86–100. „Šimtukais“ buvo įvertintos Piotro Degtiariov ir Andrejaus Voitovo rusų kalbos žinios. 
Išties gausios „šimtukus“ gavusių Senamiesčio gimnazijos mokinių gretos. Antrąjį „šimtuką“ – šį kartą iš matematikos valstybinio brandos egzamino – gavo E. Melinauskaitė. 100 balų įvertinti ir Silvijos Budriūtės, Liutauro Gaidamavičiaus, Evitos Karietaitės, Rasos Lisauskaitės, Gabrielės Pečeliūnaitės, Eglės Gutauskaitės ir Justo Simanavičiaus matematikos darbai. Šio egzamino 29 mokiniai gavo įvertinimus 86–100.

Per lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą didžiausia sėkmė lydėjo Simoną Linkevičiūtę – ji gavo 97 balus. Beje, E. Melinauskaitės brandos atestate buvo įrašytas ir trečias aukščiausias įvertinimas – iš chemijos brandos egzamino! 100 balų įvertintas ir Aurelijaus Pūko biologijos brandos egzamino darbas. Aukščiausią informacinių technologijų egzamino įvertinimą – 95 balus – pasiekė E. Karietaitė, už istorijos egzaminą 93 balus gavo K. Daliūnaitė.

Be jokios abejonės, šviesią ir stiprią 70-ąją abiturientų laidą išleido ir Jonavos Jeronimo Ralio gimnazija, kuri taip pat džiaugiasi moksleivių pasiekimais ir dalijasi puikiomis naujienomis. Anglų kalbos valstybinį brandos egzaminą aukščiausiu įvertinimu išlaikė Kajus Rytas Lenčiauskas, Ieva Marčiukaitytė, Egidijus Pelivanov, Agnė Ramanauskaitė, Oskaras Šimelis, Laurynas Stankevičius. Beje, Lauryno fizikos brandos egzaminas taip pat buvo įvertintas „šimtuku“. Už geografijos valstybinį brandos egzaminą 99 balus gavo Kamilė Zakarevičiūtė, tokiu pačiu balu įvertintos Šarunės Bernat ir Inetos Šuopytės rusų kalbos žinios.
Matematikos valstybinį brandos egzaminą aukščiausiu įvertinimu išlaikė E. Pelivanov, Agnė Jančauskaitė, L. Stankevičius ir Domantas Mikelionis. „Šimtuku“ taip pat įvertintas Domanto informacinių technologijų brandos egzaminas. 100 balų iš šio egzamino gavo ir Domas Lukoševičius.
Baigėsi dvylika metų trukusi mokslo kelionė. Tai – susimąstyti skatinančios akimirkos, kai suvoki, kad baigta viena iš pirmųjų gyvenimo atkarpų ir atsiveria neribotos galimybės. Tačiau galimybės neatsiranda iš niekur – jas reikia susikurti ir užsidirbti, o tai reikalauja atkaklumo ir drąsos. Svarbiausia – turėti valios ir niekada nepasiduoti.

Meilutė VENCKIENĖ