Paskelbtas Futbolas

Draugiškose rungtynėse „Jonava“ ir Suvalkų „Wigry“ išsiskyrė be įvarčių

Ketvirtadienis, 13 July 2017 12:14 Parašė 

A lygos antrai sezono pusei besiruošianti „Jonava“ pirmose draugiškose rungtynėse su Suvalkų „Wigry“ klubu išsiskyrė taikiai 0:0.

Eksperimentinės sudėties „Jonavos“ ekipa, į kurios pagrindinę sudėtį pateko nemažai į peržiūrą atvykusių žaidėjų, pirmas 15 min. pavojingesnių situacijų nesukūrė, daug kovos vyko aikštės viduryje. 16 min. į baudos aikštelę įsiveržęs „Wigry“ klubo žaidėjas pabandė išnaudoti savo šansą, tačiau su šiuo mėginimu susitvarkė kamuolį išmušusi šeimininkų gynyba.

31 min. Maksimas Marusičius surado Kirilą Siličių, tačiau klubo naujokas kamuolio nepasiekė. Kamuolį perėmęs Martynas Dapkus bandė išvystyti dar vieną ataką, visgi jo perdavimas įvarčiu netapo. Dar vieną progą pasižymėti jonaviškiai turėjo 40 min., tačiau smūgiuotą kamuolį atrėmė „Wigry” vartų sargas ir netrukus teisėjas paskelbė pirmo kėlinio pabaigą.

Antrame kėlinyje Donatas Vencevičius į aikštę išleido Lauryną Stonkų, Arną Paškevičių, Povilą Valinčių, Tomą Salamanavičių ir Klaudijų Upstą, žaidimas tapo kiek aktyvesnis ir jonaviškiai vis ilgiau užsibūdavo prie varžovų vartų.

Perdavimo sulaukęs L. Stonkus turėjo savo progą, bet susidūrė su vartininku, M. Marusičius smūgiavo virš vartų, savo šansų dešiniajame krašte ieškojo K. Upstas. Krašto saugas įpusėjus antram kėliniui uždirbo baudos smūgį, kurį realizuoti stojo K. Siličius. Ukrainiečio nestipriam smūgiui šiek tiek pritrūko tikslumo ir kamuolys praskriejo šalia virpsto.

Lenkijos klubas surezgė greitą kontrataką, kurią neutralizavo „Jonavos“ gynyba. Po kampinio lenkai pavojingai grasino P. Valinčiaus vartams, visgi teisėjas užfiksavo nuošalę. Po kelių minučių „Jonavos“ vartininkas susitvarkė ir su „Wigry“ atliktu baudos smūgiu.

Kėlinio gale jonaviškiai toliau ieškojo savo progų, M. Marusičiui nepavyko pasiekti tolimo perdavimo ir pirmas draugiškas susitikimas baigėsi be įvarčių 0:0. Kitas kontrolines rungtynes „Jonava“ namuose žais liepos 14 d. su „Køge“ klubu iš Danijos.

FK „Jonava“ startinė sudėtis: T. Simaitis, A. Tručinskas, E. Ževnerovas, A. Nazarenko, Td. Eliošius, E. Stočkūnas, Tv. Eliošius, M. Dapkus, E. Skripkinas, K. Siličius ir M. Marusičius.

FK "Jonava"inf.