Paskelbtas Miesto naujienos

Kad būtų išvengta nelaimių...

Trečiadienis, 05 July 2017 08:38 Parašė 

Tradicinėje miesto apžiūroje, į kurią pakvietė rajono meras Eugenijus Sabutis, dalyvavo jo pavaduotojas, Miesto reikalų komiteto pirmininkas Erlandas Andrejevas, UAB „Jonavos paslaugos“ direktorius Edmundas Mulokas, Jonavos miesto seniūnijos seniūnas Povilas Beišys, Aplinkos ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rasa Raicevičienė, Viešosios tvarkos skyriaus (VTS) vyriausieji specialistai Aušra Jakimavičienė, Deividas Klovas ir rajono žiniasklaidos atstovai.

Žeimių g., prie VšĮ Jonavos ligoninės esantis šaligatvis aptrupėjęs, jis tampa kliūtimi neįgaliesiems su vežimėliais: tad šaligatvis bus tvarkomas, įrengiamos patogios nuovažos.

Gerokai laiko praėjo nuo užpernykščių miesto apžiūrų, kai buvo atkreiptas dėmesys į neaiškios kilmės statinį – aprūdijusį praeities reliktą Verbų g. Bet kaip stovėjo, taip ir stovi, apsuptas gausiai sužėlusios pievos. Pasak VTS specialistų, sklypo savininkas žadėjo niekam nereikalingą bokštą nugriauti, bet pažadai pažadais ir liko. Rajono meras įpareigojo VTS darbuotojus dar sykį kreiptis į sklypo savininką, kol dar nieko neatsitiko: žinant vaikų pomėgį visur karstytis, delsti negalima – įvyks nelaimė, kas atsakys?

Šalia degalinės (Vasario 16-osios g.) vyksta statybos darbai. Pavojingos vietos aptvertos metaliniais smaigais, griūsi – gali netyčia ir pasimauti, o kad mažai nepasirodytų, dar ir į pusiau uždengtą šulinį įkrisi. VTS darbuotojai įpareigoti informuoti degalinės savininkus, kad susitvarkytų.

Rekonstruodama Vasario 16-osios g., AB „Kauno tiltai“ plote šalia Rimkų garažų buvo pasidariusi aikštelę statybos medžiagoms, jų atliekoms laikyti. Darbai baigti, o perdangos plokštė su styrančia armatūra taip ir liko. Eis prieblandos metu koks užsisvajojęs tautietis, užklius už betono gabalo ir – nelaimingas atsitikimas... Miesto seniūnas įpareigotas priminti rangovui, kad aikštelę sutvarkytų.

Meras E. Sabutis gavo skundą apie Sodų g., prie Varnakos upelio, želiančius nuodinguosius Sosnovskio barščius. Kadangi buvo nurodyta konkreti vieta, ten ir nuvykome. Kad barščių čia išties būta, rodė upelyje plūduriuojantis jų žiedynas. Pasak P. Beišio, Jonavoje šios invazinės rūšies augalų ne itin daug – vos keliose vietose, jos šienaujamos, todėl didelių problemų nekelia.

Rajono vadovui skundėsi ir tikintieji: į bažnyčią pro Vilniaus g. 9-ąjį daugiabutį jie eina aptrupėjusiu, jau seniai remonto pasiilgusiu taku. Todėl ir prašė mero rasti galimybę sutvarkyti taką. Miesto seniūnas įpareigotas šį darbą atlikti dar šiemet.

Sukame link Joninių slėnio. Išties gražu, tvarkinga, vandens šokį šoka nedideli fontanai, ant suoliukų relaksuoja keletas senjorų. Vėsios, bet ne lietingos dienos idilė...

Pro nosį pėsčiųjų ir dviračių taku pradunda automobilis ir paaiškėja, kas nepadaryta: Joninės baigėsi, o užtvarai, kurie neleistų transportui laisvai zuiti po pėsčiųjų zoną, nepakelti. Meras duoda nurodymą apie tai informuoti Kūno kultūros ir sporto bei Jonavos kultūros centro vadovus. „Perspėjimas“ suveikia kone akimirksniu: kai grįžtame nuo Joninių tvenkinio, užtvarą jau randame pakeltą...

O Joninių tvenkinyje esantis užtvankos hidrotechninis įrenginys jau kelia pavojų: ištrupėjęs cementas, skylės, nesaugios užtvaros – persisvers neatsargus vaikas, gali ir vandeny atsidurti. Atsakingas už šiuos įrenginius Žemės ūkio skyriaus specialistas privalės pasirūpinti, kad būtų sutvarkyta.

Prie Gulbių tvenkinio yra kažkas panašaus į maudyklos vietą, stovi persirengimo kabina ir tuo panašumas į pliažą baigiasi. Užduotis miesto seniūnui – įvertinti ir paskaičiuoti, kiek kainuotų paplūdimio įrengimas šioje vietoje.

Na, o kad nebūtų painiavos, primenu, kad rajono taryba yra patvirtinusi tvenkinių pavadinimus: pirmasis tvenkinys – Joninių, antrasis – Lakštingalų, trečiasis – Gulbių, o ketvirtasis – Gervių.

Karolina VIČIŪTĖ