Ir taip blogai, ir taip – negerai...

Penktadienis, 30 June 2017 10:22 Parašė 

Saugaus eismo komisijai (pirmininkas Erlandas Andrejevas) laišką parašė Kosmonautų g. 30-o namo gyventojas Gediminas T. Jis nepatenkintas pernai kieme atsiradusiu ženklu, draudžiančiu nuo 7 iki 16 val. statyti automobilius. Tai esą sukelia nepatogumų, nes kieme neužtenka vietos automobiliams, reikia jos ieškoti kituose kiemuose arba statyti mašiną gatvėje, taip joje „padarant“ vienpusį eismą ir sukeliant sunkumų kitiems vairuotojams, viešajam transportui. Gediminas T. pernai pagrindinėje gatvėje stovėjusią savo mašiną du kartus rado apvogtą (išdaužtas stiklas, dingusi multimedijos įranga, žala – per 3000 Eur). Maža to, anot Gedimino T., pastaruoju metu namo gyventojai pradėjo gauti baudas už automobilio statymą neleistinoje vietoje. Klausimas Saugaus eismo komisijai (SEK): „Kur mums statyti automobilius, kai savaitgaliais kiemuose nėra vietos, nors savame kieme jos pakanka, tačiau ji apstatyta ženklais?“

Gediminas T. prašo panaikinti ženklą arba bent jau pakeisti draudimo statyti laiką: darbo dienomis nuo 8 val. iki 16–17 val., o savaitgaliais ir švenčių dienomis ženklą padaryti negaliojantį.

SEK prašymui nepritarė. Nutarta rekomenduoti automobilius pastatyti šalia PC „Maxima“ esančioje aikštelėje, kuri dažniausiai būna apytuštė.

Skaruliečių vardu parašė doc. dr. Judita Puišo: „Skarulių ir Pramonės gatvės yra žvyrkeliai. Esame dėkingi Jonavos rajono administracijai už nuolatinę jų priežiūrą. Tačiau eismas, kaip ir mieste, yra ribojamas iki 50 km/val. Vairuotojai dažnai nesilaiko šių apribojimų. Gatvėse kyla dulkių debesys ir nusėda ne tik ant visų kapinaičių, paminklų, bet ir ant praeivių. Labai pavojinga pėstiesiems, nes juos gali partrenkti vairuotojai. Jonavoje puoselėjama kelionė dviračiais ir siūloma lankyti Skarulius, tačiau dažnas dviratininkas nenori važiuoti dulkių debesyse, nors į Skarulius nutiesti dviračių takai palei Nerį. Prašome sudrausminti vairuotojus ir inicijuoti greičio apribojimą.“

SEK prašymui nepritarė, o komisijos narys Remigijus Zdanavičius suabejojo, ar kas norės greitai lakstyti ir laužyti savo automobilį.

Vilma Ch. Šveicarijos seniūnijoje įkūrė laisvalaikio ir jojimo paslaugų centrą „Viliumai“. Jame lankosi žmonės iš Jonavos rajono, taip pat daug vaikų. Jojimo aikštelės yra netoli žvyrkelio, kuriuo, pasak moters, mašinos, motociklai važinėja dideliu greičiu, gąsdindami žirgus. Ponia Vilma prašo įrengti kelio ženklą, ribojantį transporto greitį iki 20 km/val., arba greičio slopinimo įrenginius, arba nuo kapinių pusės uždrausti sunkvežimių eismą.

SEK nepritarė ir šiam prašymui, o miesto seniūnas Povilas Beišys pakomentavo: „Kol Lietuvoje bus žvyrkelių, tol turėsime problemų...“

Kad būtų išvengta galimų eismo įvykių, SEK narys Andrius Venckus sakė, kad išvažiuojant iš Miškininkų g. į J. Basanavičiaus g. reikia kelio ženklo „Duoti kelią“. Jo nesant, ten yra lygiavertė sankryža ir, važiuojant J. Basanavičiaus g. link Ukmergės, visos transporto priemonės privalo praleisti mašinas, išvažiuojančias iš Miškininkų g.

SEK pasiūlymui pritarė ir nusprendė kreiptis į VĮ „Kauno regiono keliai“ dėl minėto kelio ženklo įrengimo.

Karolina VIČIŪTĖ