Paskelbtas Rajono naujienos

Vaikų atostogos – Šv. apaštalo Jokūbo parapijoje

Antradienis, 27 June 2017 11:41 Parašė 

Vasara – vaikų atostogų metas. Ne vienas tėvelis, laukdamas šio laiko, susimąsto, ką veiks jo atžala. Kaimas? Kompiuteris ar telefonas rankose? Kiemas? Namai? Stovykla? Pastarosios – ne pigios, ne kiekvienas išgali nupirkti kelialapį. Jonavos šv. Jokūbo parapijos bendruomenė – jaunimo centro „Vartai“ Šeimų maldos grupė, Šiluvos draugija ir tikybos mokytojai – pakvietė vaikus į dieninę stovyklą „Išdrįsk!“, kurios pirmoji pamaina vyko birželio 12–16 d.

Šioje katalikiškoje stovykloje ugdomas vaikų dorovinės vertybinės nuostatos, pagarba, iniciatyvumas, atsakomybė, kūrybiškumas, patriotiškumas, taikyti įvairūs aktyvūs ugdymo metodai, suteikta galimybė dalyvauti tęstinėje veikloje Jonavos mieste, tikinčiųjų bendruomenėje – parapijoje. Pagrindinis stovyklos tikslas – užtikrinti ir garantuoti įvairių šeimų (daugiavaikių, socialinės rizikos ir pan.) vaikų ir paauglių vasaros poilsį, stiprinti sveikatingumo, pilietinės ir religinės atsakomybės, saviraiškos įgūdžius, padėti iš naujo suprasti bendravimo ir bendradarbiavimo svarbą.

Viena diena –  1 euras! Pirmąją stovyklos dieną susirinko gausus būrys parapijos šeimų vaikų. Per 40 vaikų turiningai praleido penkias dienas. Jaunieji stovyklautojai kūrė taisyklės, žaidė įvairius žaidimus, žiūrėjo animacinį filmą, keliavo į Jonavos krašto muziejų, kuriame turėjo net du edukacinius užsiėmimus – „Etninio tapatumo ženklai kasdienybėje: lininio maišelio dekoravimas“ ir „Švento Jono vakarėlį“.

Mažiesiems stovyklautojams gardu ir smagu buvo ragauti šviežiai sumuštą sviestą, pagardinti bulvę linų pagardu, pasidabinti originaliu lininiu maišeliu ar padovanoti tėveliams savo rankomis dekoruotą servetėlę.

Daug įspūdžių suteikė kelionė į Guronis – kardinolo V. Sladkevičiaus tėviškę, apsilankymas Televizijos bokšte ir, žinoma, linksmosios pramogos vandens parke.

Paskutiniąją dieną šventoriuje vaikai kepė dešreles, zefyrus ir atsisveikino iki kitos pamainos, kuri vyks liepos antroje pusėje.

Šv. apašt. Jokūbo parapijos inf.