Paskelbtas Miesto naujienos

Apdovanojimų šventėje skambėjo ir Jonavos vardas

Pirmadienis, 26 June 2017 10:38 Parašė 

Trečius metus vykdomas projektas „Išmanusis miestas III“ šiemet sulaukė ypatingo Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų susidomėjimo: neseniai buvo išdalyti  apdovanojimai. Savo projektus rengė net devyniolika komandų, beveik šimtas studentų iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Vilniaus dailės akademijos, Kauno technologijos universiteto, Klaipėdos universiteto, Klaipėdos valstybinės kolegijos ir Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pasveikinti projekto nugalėtojų susirinko Vyriausybės, savivaldybių (pasveikinti nugalėtojų nuvyko ir Jonavos rajono savivaldybės meras Eugenijus Sabutis), statybų verslo, architektūros ir mokslo atstovai.

„Išmanusis miestas III“ – tai Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų siūlymas gražinti ir gerinti Šiaulių, Ukmergės, Akmenės ir Jonavos r. savivaldybių teritorijas. Pastarosios įsipareigojo nugalėjusį studentų projektą paversti realybe.

Aukštųjų mokyklų architektūros, statybos, inžinerijos ir kitų programų studentų grupės, pasirinkusios po vieną iš keturių savivaldybių pateiktų tikslinių teritorijų, kūrė detalizuotus projektinius pasiūlymus, atspindinčius miesto poreikius, finansines galimybes, susisiekimo ir inžinerinius sprendimus. Savo darbuose jie turėjo panaudoti informacinių technologijų srautą ir pasiūlymus motyvuotai integruoti konkurso partnerių pateiktus produktus.

Komandų darbus vertino autoritetinga komisija: žinomi architektai, urbanistai, universitetų dėstytojai, nekilnojamojo turto, statybų rinkos, ministerijų ir savivaldybių atstovai.

Trečia vieta, komisijos sprendimu, atiteko Klaipėdos universiteto komandai, projektavusiai Jonavos r. savivaldybėje esančią teritoriją prie Joninių tvenkinio. Antros vietos nugalėtoja tapo Klaipėdos universiteto komanda, kuri projektavo Akmenės rajono savivaldybėje esantį sveikatingumo kompleksą. Net du projektai šįkart pasidalijo pirmos vietos nugalėtojų titulą.

Už geriausią urbanistinę koncepciją apdovanota Kauno technologijos universiteto komanda, projektavusi Jonavos r. savivaldybėje esančią teritoriją prie Joninių tvenkinio.

Už geriausią architektūrinį projektavimą ta pati komanda pelnė ir dar vieną pirmos vietos apdovanojimą. Jis atiteko už Ukmergės r. savivaldybės teritorijoje esančio sporto ir renginių komplekso suprojektavimą.

Nugalėtojai apdovanoti solidžiomis piniginėmis premijomis, kitais vertingais prizais.

Parengta pagal „Structum“ spaudos pranešimą