Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Rajono keliais dundės istorinių automobilių ir motociklų ralis

Antradienis, 20 June 2017 12:48 Parašė 

133 km Jonų respublikos keliais – tokį atstumą birželio 24-ąją įveiks Jonavos arba Jonų respublikos, kaip neretai vadinamas mūsų rajonas, keliais pradundėsiančio istorinių automobilių ir motociklų ralio dalyviai.

Rajono žmonėms, kartu ir miesto svečiams, Joninių šventę praturtins nekasdienis reginys, nes tiek antikvarinių, nagingų meistrų antrajai jaunystei prikeltų transporto priemonių, kiek Joninių šeštadienį riedės Jonų respublikos miestelių gatvėmis ir rajono keliais, dar nėra regėję nei jonaviečiai, nei ta proga mus lankysiantys svečiai.

Kaip jau įprasta šio rengėjo organizuojamuose žygiuose, tai nebus greitų sekundžių vaikymasis su išpuoselėta antikvarine technika. Veikiau atvirkščiai, daug užduočių siūlo detalesnę pažintį su istorinėmis ir gražiausiomis rajono vietovėmis.

Startas istorinės technikos raliui bus duotas birželio 24 d., 10 val. 30 min. Jonavos centre, Santarvės aikštėje, priešais Savivaldybę. Tačiau kur link iš čia pasuks senutėlių automobilių karavanas, organizatoriai neišduoda, tačiau neslepia, kad žygeivių tądien laukia 133,4 km maršrutas. Kaip ir dera pagarbos nusipelnančiai technikai, jos vairuotojai 131 km įveiks asfalto keliais ir tik 2,4 km – žvyro.

Ralio dalyviai detalų maršrutą ras kelio knygose, kurias gaus tik prieš pat startą. Tačiau renginio organizatoriai neslepia, kad bene ilgiausia stotelė visų dalyvių laukia Rukloje, kurioje dabar dislokuota NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė Baltijos šalių gynybai ir kuriai vadovauja didžiausią karių skaičių skyrusi Vokietija.

Misijoje dalyvaujantys Vokietijos ir kitų šalių kariai Rukloje apžiūrės žygio dalyvių techniką, pabendraus su jos mylėtojais ir restauruotojais, o žygeiviai susipažins su NATO technika, išbandys specialiąsias rungtis, kurias padėjo parengti pats pulkininkas leitenantas Eugenijus Lastauskas, o draugiškas karių ir civilių bendravimas baigsis bendra kareiviškos košės degustacija.
Jei košės iš vieno katilo ragavimas žygio dalyvių įskaitiniais taškais nepraturtins, tai slalomo varžybos Jonavos mero Eugenijaus Sabučio taurei laimėti – tikrai. Tai bus svarbi, viena iš nedaugelio grynai sportinių rungčių, neskaitant tikslaus pravažiavimo, tikslaus atvykimo į laiko kontrolės punktus ir kitų, kokių gausu šeimų slalomuose ir panašiose varžybose. Slalomo varžybos vyks automobilių stovėjimo aikštelėje prie Jonavos sporto arenos.

„Alio Jonavos“ inf.