Paskelbtas Rajono naujienos

Skatins pabėgėlių integraciją

Antradienis, 13 June 2017 15:22 Parašė 
Sutartį pasirašė Stephan Sellen ir Eugenijus Sabutis  Sutartį pasirašė Stephan Sellen ir Eugenijus Sabutis

Antradienį Jonavos rajono savivaldybės meras Eugenijus Sabutis pasirašė sutartį dėl projekto „Pabėgėlių integracijos skatinimas“ su Europos Tarybos vystymo banko (ETVB) generalinio direktoriaus paskoloms ir socialinei raidai pavaduotoju Stephan Sellen.

ETVB vienija 41 Europos Tarybai priklausančią valstybę. Lietuva tapo ETVB nare 1996 m. ir priklauso vadinamajai tikslinei šalių grupei.

Jonavoje pasirašyta sutartis finansinei 600 000 eurų paramai, kuri bus skirta skatinti pabėgėlių integraciją. Migrantų ir pabėgėlių fondą ETVB įkūrė 2015 m. spalio 2 d. Fondo lėšomis finansuojami pabėgėlių priėmimo ir tranzito centrai, kuriuose jiems teikiamas prieglobstis, maistas ir sveikatos priežiūra, bei su pabėgėlių integracija susiję projektai ETVB valstybėse narėse.

Gauti minėtą finansavimą buvo suinteresuota mūsų rajono savivaldybė, tuo labiau, kad  turime Ruklos pabėgėlių priėmimo centrą.

600 000 eurų bus skirta Ruklos kultūros centrui tvarkyti (sienų, stogo, vidaus patalpų, vandentiekio sistemos remontas, baldų įsigijimas), o antrasis projekto etapas – penkių butų pirkimas pabėgėlių šeimoms. Projektui „Pabėgėlių integracijos skatinimas“ Jonavos rajono savivaldybė skirs 66 600 eurų.

Po sutarties pasirašymo ETVB generalinio direktoriaus paskoloms ir socialinei raidai pavaduotojas Stephan Sellen su rajono vadovais išvyko į Ruklą.

Karolina VIČIŪTĖ