Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Sutartis - svarbių ir prasmingų darbų pradžia

Antradienis, 13 June 2017 08:33 Parašė 
Sutartį pasirašė (iš kairės į dešinę) LSU rektorius dr. Aivaras Ratkevičius ir Jonavos sporto klubo prezidentas Vaidas Vaškevičius. Sutartį pasirašė (iš kairės į dešinę) LSU rektorius dr. Aivaras Ratkevičius ir Jonavos sporto klubo prezidentas Vaidas Vaškevičius.

Praėjusį pirmadienį Jonavos sporto arenos konferencijų salėje buvo pasirašyta svarbi Lietuvos sporto universitetui (LSU) ir Jonavos sporto klubui bendradarbiavimo sutartis.

Kaip sakė sutartį pasirašęs LSU rektorius dr. Aivaras Ratkevičius, universitetas savo ateitį mato regionuose, čia nori „užsiauginti“ studentų. Rektorius dėkojo rajono vadovams už rūpinimąsi sportu Jonavoje, tikėdamasis, kad ši sutartis bus abipusiai naudinga. „Norime, kad sportuojantys vaikai matytų savo ateitį sporte. Jonava – šalia Kauno, tad mokytis Kaune, o gyventi Jonavoje yra išties geras variantas“, – teigė dr. Aivaras Ratkevičius.

Jonavos sporto klubo prezidentas Vaidas Vaškevičius pasidžiaugė LSU parodyta iniciatyva pasirašyti sutartį ir taip pat tarė ačiū rajono vadovams už jų dėmesį ne tik krepšiniui, bet ir kitoms sporto šakoms.

Pasirašant sutartį dalyvavo Jonavos rajono savivaldybės meras Eugenijus Sabutis ir jo pavaduotojas Erlandas Andrejevas. „Ačiū, kad pakvietėte, jaučiamės kaip liudininkai vestuvėse“, – juokavo rajono vadovas. Mero teigimu, išlošiame visi: Kaunas gauna „dalį jaunimo“, o Jonava – LSU patirtį ir kompetenciją. „Iššokome į aukščiausiąją futbolo lygą, dabar bus gera paspirtis ir krepšinyje“, – sakė Eugenijus Sabutis, linkėdamas, kad sutarties pasirašymas taptų svarbių ir prasmingų darbų pradžia.

Kad Jonavos sporto arena taptų viena lankomiausių arenų, linkėjo LSU plėtros ir sporto prorektorius dr. Mindaugas Balčiūnas, Nacionalinės krepšinio lygos vykdantysis direktorius Giedrius Grybauskas, krepšinio treneris, LSU krepšinio komandos „Atletas-LSU“ vadovas Edas Nickus. Pasak trenerio, dabar Jonavai tetrūksta gero viešbučio. O tai, kad svarbiausia – dvasia – ir ne visada – pinigai, įrodė krepšinio rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“.

Atsakę į žurnalistų klausimus, svečiai, lydimi Kūno kultūros ir sporto centro direktorės Reginos Stupurienės, apžiūrėjo Jonavos sporto areną, kurioje tuo metu treniravosi jaunieji sportininkai.

Kristina LUKOŠEVIČIŪTĖ