Paskelbtas Futbolas

Oficialiai rinktinėje debiutavęs M. Dapkus: „Prieš metus apie tai tik svajojau“

Pirmadienis, 12 June 2017 08:21 Parašė 

Nors pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Vilniuje nacionalinė vyrų futbolo rinktinė 1:2 (0:1) nusileido Slovakijai, šis susitikimas buvo ypatingas „Jonavos“ saugui Martynui Dapkui. Antrame kėlinyje savo šanso sulaukęs futbolininkas oficialiai debiutavo rinktinėje.

Rinktinės vyr. treneris Edgaras Jankauskas 24 m. „Jonavos“ atraminį saugą į aikštę išleido 75 min., kai slovakai po Vladimiro Weisso ir Mareko Hamšiko įvarčių pirmavo 2:0. Visgi rungtynių pabaigoje taiklus Arvydo Novikovo baudos smūgis sušvelnino skirtumą, o atgimusią intrigą nugesino teisėjo finalinis švilpukas.

„Nors ir pralaimėjome, bet man smagu, kad treneris pasitikėjo manimi ir debiutavau oficialiose rungtynėse. Slovakijos rinktinė – stipri, jautėsi jų meistriškumas, pilotažas, kamuolio valdymas ir greitis, tad įspūdžiai dviprasmiški. Gaila, kad pralaimėjome, pritrūkdavo tų pačių centimetrų ir kai kur nespėdavome, bet smagu, kad garbės įvartį įmušėme. Tie centimetrai, maži trūkumai futbole daug ką lemia. Šiandien to ir pritrūko“, – po rungtynių kalbėjo M. Dapkus.

„Jonavos“ saugo nuomone, šeštadienio vakarą viskas galėjo pakrypti ir kitaip, mat slovakai nesišvaistė progomis, o lietuviai rungtynių eigą sau naudinga linkme galėjo pakreipti pirmame kėlinyje. „Kai įmušėme, norėjome dar eiti iki galo, paspausti, bet du perdavimai – ir teisėjas sušvilpė. Truputį apmaudu buvo, bet nieko, žiūrime į viską pozityviai. Slovakai turėjo gal tris progas, iš kurių dvi pavertė įvarčiais. Mes jų irgi turėjome. Vaidas Slavickas pirmame kėlinyje turėjo gerą šansą, Darvydo Šerno smūgis praskriejo šalia virpsto. Galbūt jei būtume turėję šiek tiek daugiau meistriškumo, mes būtume 1:0 priekyje ir viskas būtų pakrypę kitaip, bet yra, kaip yra, žiūrime toliau“, – šiek tiek apgailestavo rinktinės narys.

Po ketverių metų pertraukos į rinktinę pakviestas M. Dapkus teigė, kad žengiant į aikštę jaudulio nebuvo. „Jaudulį jutau tuomet, kai dar buvau viešbutyje. Galvojau, ar leis žaisti, ar neleis, bet aikštėje ir per apšilimą jo nebebuvo. Ėjau žaisti kaip ir kiekvienose rungtynėse. Užduotis man buvo kaip ir visam startiniam vienuoliktukui: atidaryti erdves, kontroliuoti kamuolį“, – teigė saugas.

Šio debiuto ilgai laukęs futbolininkas prisiminė, kad prieš metus jis tik svajojo apie rinktinės marškinėlius, o šeštadienį jo noras išsipildė. „Ryškiausias šiandienos atsiminimas buvo tas suvokimas ir faktas, kad eisiu į aikštę, kad bus debiutas, kurio tikrai labai ilgai laukiau. Smagu, kad išleido į aikštę. Tas man suteikia daugiau pasitikėjimo, motyvacijos ir noro dirbti daugiau, nes viskas yra įmanoma. Prisimenu, kaip prieš metus aš stovėjau tribūnose, žiūrėjau, kaip rinktinė žaidžia, kaip po rungtynių eina ploti ir dėkoti gerbėjams. Tada viduje kirbėjo mintis, kad galbūt vieną dieną ir aš žengsiu į aikštę. Šiandien to sulaukiau ir man dėl to yra labai smagu. Gaila tik dėl paties rezultato. Grįžęs į klubą, ruošiuosi dar daugiau dirbti, galbūt pavyks kada pakliūti ir į startinę rinktinės sudėtį“, – įspūdžiais dalijosi M. Dapkus.

Po rinktinių pertraukos M. Dapkus grįš į Jonavą, kur su komandos draugais ruošis birželio 15 d. įvyksiančiai A lygos kovai su Marijampolės „Sūduva“.

fkjonava.lt informacija