Paskelbtas Renginiai

Jaunųjų kūrėjų sėkmė

Ketvirtadienis, 08 June 2017 15:47 Parašė 

Jonavoje vykusioje Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ respublikinėje parodoje Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro moksleivės Austėjos Narkevičiūtės vestuviniai sodai pelnė aukščiausią įvertinimą – „Sidabro vainikėlį“. Keturiolikmetė tautodailininkė parodai buvo pateikusi septynis kruopščiai iš džiovintų šiaudų nupintus sodus, kurie traukė kiekvieno parodos lankytojo ir profesionalių kūrėjų žvilgsnius. Autoritetinga Lietuvos nacionalinio kultūros centro specialistų komisija vieningai nusprendė vainikėlį patikėti žeimietei.

Be Austėjos, geriausiųjų pripažinimą pelnė dar penki drožinėjantys, siuvinėjantys, karpantys popierių, lipdantys molio skulptūras kitų rajonų atstovai. Trečia vieta įvertinti Senamiesčio gimnazijos 2b klasės ugdytinės Karolinos Rodaitytės keraminiai indai, nulipdyti pagal senovės baltų virvelėmis pagražintų puodų pavyzdžius. Jonavietės dailės mokytoja Edita Danielienė tiki savo keramikos studijos lankytojos talentu ir mano, kad ateityje mergina galėtų pelnyti ir vainikėlį. Juolab kad šiame konkurse dalyvauja jau ne pirmą kartą, o regioninėje atrankoje, vykusioje Panevėžyje, užimta pirma vieta.

Džiugu, kad abi jaunąsias kūrėjas pastebėjo ir rajono Savivaldybė. Jos administracijos direktoriaus pavaduotoja Vijolė Šadauskienė merginoms įteikė po puikų prizą.

Milda UŽKURYTĖ