Paskelbtas Futbolas

Jaunimo rinktinės narys B. Spietinis „Kol kas tai – geriausias mano sezonas“

Antradienis, 06 June 2017 16:01 Parašė 

Savaitgalį į Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinės stovyklą išvykęs „Jonavos“ gynėjas Benas Spietinis kartu su komandos draugais ruošiasi pirmosioms Europos čempionato atrankos rungtynėms.

Kovo pabaigoje naujasis komandos strategas Caritas Falchas Vilniuje pažindinosi su jaunaisiais mūsų šalies talentais, o šį kartą jis turi jau rimtesnę užduotį – paruošti komandą birželio 8-ąją Telšiuose prasidėsiančioms atrankos į 2019 m. Europos čempionatą ciklo 3 grupės rungtynėms. Trečią kartą kvietimo į rinktinę sulaukęs 21 m. B. Spietinis sako, kad susipažinimas su vyr. strategu iš Danijos jam yra baigtas, o artėjanti kova su Farerų salų bendraamžiais bus išskirtinė.

„Pažintis su treneriu man asmeniškai baigėsi. Suprantu, ko jis iš mūsų nori, kokio žaidimo reikalauja, tačiau po praeitos stovyklos yra naujų vyrukų, jiems susipažinimas tik prasidėjo. Kiekvienose rungtynėse, ar tai A lygos kovos, ar draugiškas susitikimas su rinktine, esu visada šimtu procentų nusiteikęs. Tačiau rungtynės su Farerų salomis tikrai bus išskirtinės, nusiteikimas turės būti aukščiau maksimumo“, – pirmų ciklo rungtynių svarbą pabrėžė „Jonavos“ gynėjas, treniruočių stovykloje besiruošiantis su dar 22 futbolininkais.

Prieš du mėnesius sostinėje įvykusio draugiško turnyro, kai lietuviai 1:2 (0:2) nusileido Baltarusijai, o kaimynus latvius sutriuškino 3:0 (2:0), B. Spietinis gyrė C. Falcho įdiegtas naujoves ir modernų požiūrį į futbolą. Šį kartą treniruotėse vėl daug dėmesio skiriama taktikai.

„Per draugiškas rungtynes su latviais įrodėme, kad galime žaisti su kamuoliu, ne tik gintis. Ir tai, manau, yra naujojo trenerio nuopelnas, tad šios rungtynės mus nuteikia labai optimistiškai. Šiuo metu treniruotės yra gana lengvos, daugiausia dėmesio skiriame taktikai, tikrai nepervargstame, o dienotvarkė kaip profesionalų: poilsis ir treniruotės“, – pasakojo vidurio gynėjas.

Jau anksčiau C. Falchas atkreipė dėmesį, kad Farerų salų komanda yra sunkiai nuspėjama ir dar nėra žaidusi kartu, tačiau varžovų nenuvertina nei trenerių kolektyvas, nei rinktinės nariai. „Aš asmeniškai apie Farerų rinktinę žinau labai mažai, tačiau šiais laikais visi moka žaisti futbolą ir ruošiamės sunkiai kovai. Treneriai jų žaidimo per daug neakcentuoja. Mes visą dėmesį skiriame savo žaidimui, o tikslas, be abejo, – tik pergalė“, – teigė B. Spietinis.

„Jonavos“ vidurio gynėjas šį sezoną demonstruoja stabilų žaidimą ir klube yra tvirtas pagrindinės sudėties žaidėjas. „Šis sezonas kol kas geriausias per mano karjerą. Tikiuosi, kad kuo toliau, tuo bus dar geriau, svarbiausia, kad aplenktų traumos. Esu labai dėkingas treneriui Donatui Vencevičiui už pasitikėjimą, kiekvienose rungtynėse stengiuosi nenuvilti trenerių štabo. Naudodamasis proga norėčiau pakviesti visus į Telšius, o ypač laukiu „Jonavos“ ultrų“, – stebėti rungtynių gerbėjus pakvietė vidurio gynėjas.

U-21 rinktinė birželio 8 d. su Farerų salų komanda Telšiuose susitiks 18.00 val. Be į jaunimo rinktinę pakviesto B. Spietinio, į Lietuvos vyrų rinktinę yra išvykęs „Jonavos“ saugas Martynas Dapkus, kuris ruošiasi pasaulio atrankos rungtynėms su Slovėnija.

fkjonava.lt informacija