Paskelbtas Sportas

Apdovanojimų lenktynėse sporto klubo „Faiteris“ atletai

Pirmadienis, 05 June 2017 08:25 Parašė 

Jonavos sporto klubo ,, Faiteris'' treneriai Arnoldas Lukošiūnas, Matas Vaicekauskas, Tomas Svirskis vežėsi savo auklėtinius į kelis renginius, nes vienu metu sutapo du renginiai.

Jubiliejinės 10-osios „Baikerių naktys 2017“ Kaune įvyko, kaip visuomet, paskutinį gegužės savaitgalį. Renginio metu vyko tradicinė „MMA ir Jiu Jitsu baikerių naktų taurė 2017″. Turnyro organizatoriai – baikerių klubai „Pegasus“, „Forever free“ kartu su Lietuvos MMA ir džiudžitsu federacija ir Lietuvos braziliškojo Jiu Jitsu Asociacija. Turnyras vyko po atviru dangumi, oras tam buvo palankus. Kovos buvo įtemptos, žiūrovai aktyviai palaikė jiems patikusius sportininkus. Organizatorių tikslas buvo pristatyti įvairius kovos menus.  Kovos vyko pagal MMA (maišyti kovos menai), bokso ir graplingo taisykles. Galima pasidžiaugti, kad kovas pavyko sustatyti tolygiai ir tik kovos pabaigoje sportininkai išsiaiškindavo, kuris geresnis skausmingu veiksmu arba aktyviais smūgiais. Teisėjams nebuvo lengva paskelbti nugalėtoją, nes kai kurios kovos buvo labai lygios.

Sporto klubo „Faiteris“ MMA kovotojas Vladimiras Kozlovskis susitiko su daug didesnę patirtį turinčiu Grėjumi Delninkaičiu iš Klaipėdos.  Kova sekėsi neblogai ir po lygios kovos teisėjų sprendimu teko pripažinti klaipėdiečio pergalę, bet tvirtas charakteris ir noras nugalėti padarė tikrai įspūdingą šou ir tapo gražiausią vakaro kova.

Sporto klubo „Faiteris“ prezidentas Arnoldas Lukošiūnas pridūrė, kad būtent patirties stoka nulėmė, kad neiškovojome pergalės, turėjome momentą, kai galima buvo užimti labai palankia padėtį, užsiimti sėdimą poziciją ant varžovo, kuri duotu dominuojantį pranašumą. Toje pozicijoje varžovui tampi labai pavojingas, kovą vesti daug lengviau. Labai gaila, kad tos progos neišnaudojome, leidome varžovui atsistoti ir teko tęsti kova stovėsenoje. Kova buvo graži, žiūrovams patiko, esame patenkinti.

Kita sporto klubo „Faiteris'' komanda vyko į kikbokso, K-1 turnyrą “Ukmergės mero taurė”.
Turnyre SK “Faiteris” atletai pasirodė puikiai. Denisas Fediuškinas vėl stebino visus savo pranašumą, įrodydamas nokautais pirmame raunde. Denisas jau tampa žvaigžde, nes kai jis eina kovoti, visa salė sustingusi laukia nokauto. Štai ir šį kartą, dvi kovos - du nokautai pirmame raunde ir pirmoji vieta.

Be šio sportininko ir kiti klubo nariai pasidabino medaliais. Trečiąją vietą iškovojo Dominykas Lukšė, antrąsias vietas pasiekė Gabrielius Makovskis ir Dovydas Rakauskas. Šiame turnyre nemažai sportininkų lipo ant nugalėtojų pakylos. Pirmąsias vietas iškovojo Laurynas Makaveckas, Mindaugas Motiekaitis ir Robertas Keršys.

Sporto klubas Faiteris atsivežė į turnyrą ir merginų. “Gaila, bet toje svorio kategorijoje kurioje turėjome dalyvauti, nebuvo varžovių, tad bendru trenerių ir organizatorių sutarimu, mūsų merginoms buvo suorganizuotos draugiškos kovos su sunkesnėmis varžovėmis, - po varžybų kalbėjo A. Lukošiūnas. -  Malonu, kad organizatoriai atsižvelgė į trenerių prašymą ir leido sukovoti merginoms, taip turėjome galimybe pasirinkti patirties. Nors kovos baigėsi lygiosiomis, esame patenkinti, nes merginos turėjo po pirmą kovą, tad turėjo nugalėti ne tik varžovę, bet ir jaudulį bei nervingumą“.

Su varžovėmis lygiosiomis kovas baigė Greta Vitkutė, Sibilė Petkutė bei Gabija Gudaitė.

Birželio 3 d. sporto klubas “Faiteris” sportininkai ir treneriai išvyko į Vokietiją.

GYTIS RAMANAUSKAS