Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

NATO kariai pasidarbavo iš širdies

Ketvirtadienis, 01 June 2017 16:20 Parašė 

Tris praėjusios savaitės dienas apie 80 NATO bataliono karių, dislokuotų Rukloje,  Jonavoje vykdė socialinį projektą: tvarkė mokyklos-darželio „Bitutė“, Jonavos globos namų, Šveicarijos vaikų lopšelio-darželio „Voveraitė“ teritorijas, dažė pavėsines ir t. t. Kariai retino krūmynus ir rinko šakas sunkiai prieinamose vietose ant šlaito prie Joninių tvenkinio: buvo sutvarkytas apie 1,5 hektaro plotas.

Šveicarijos vaikų lopšelyje-darželyje „Voveraitė“ kariai žaidimų aikštelėje nušveitė ir nudažė lauko įrenginius, mielai žaidė su mažyliais, bendravo su jų tėvais. „Gerų įspūdžių tiek, kad jais iki šiol dalijasi ir vaikai, ir jų tėveliai“, – sakė „Voveraitės“ darbuotojos.

Kas lankėsi Jonavos globos namuose, turėjo atkreipti dėmesį, kokia didelė jų teritorija, nemažai medinių skulptūrų. Būtent jas, talkinant Jeronimo Ralio gimnazijos mokiniams, kariai nudažė, kaip ir tvorą, pavėsinę.

Mokykloje-darželyje „Bitutė“  nudažytos šešios pavėsinės, stulpai, medžio sijos, smėlio dėžės. „Kariai dirbo labai kruopščiai, kokybiškai, iš visos širdies. Ačiū jiems ir talkininkams – Senamiesčio gimnazijos gimnazistams“, – dėkojo „Bitutės“  direktorė Rita Noreikienė.

Karių (jų dirbo apie 60) talka patenkintas ir UAB „Citrinas“ direktorius Liudas Mediekša: „Kariai tvarkė išties sunkiai prieinamus šlaitus, „estafetės“ principu nešė šakas; taip pat pagamino ir prie Joninių tvenkinio poilsio zonoje pastatė labai gražų suoliuką. Tai – NATO karių dovana jonaviečiams“. Kartu su kariais šakas rinko ir Justino Vareikio progimnazijos moksleiviai.

Vėlyvomis popietėmis, po darbų, Lietavos stadione vyko karių sporto varžybos su vietos jaunimu.

O praėjusį trečiadienį Jonavos sporto arenoje kariai žaidė lietuvių liaudies žaidimus, grojant „Ladutos“ muzikantams smagiai trypė su jonaviečiais, klausėsi pristatomų Lietuvos regionų šokių ir bandė patys. Emocijos liejosi per kraštus, o lietuvaitėms išvedus šokti kareivėlius, ovacijos ir švilpimas drebino arenos sienas. Buvo smagu.

Karolina VIČIŪTĖ