Paskelbtas Sportas

Jonavos virvės traukikų puikus pasirodymas Latvijoje

Pirmadienis, 29 May 2017 09:18 Parašė 

Lietuvos virvės traukimo komandos toliau dalyvauja įvairiose varžybose. Žiemos sezono metu buvo vykdomos varžybos uždarose patalpose, o atėjo pavasaris ir šios sporto šakos entuziastai persikėlė į stadionus, parkus. Pastaruoju metu puikius rezultatyvus demonstruojantis Jonavos sporto klubas „Gekonas“ (prezidentas Domas Urnikis) sėkmingai pasirodė Latvijoje vykusiame šios šalies virvės traukimo čempionato pirmajame etape.

„Savaitgalis buvo sunkus, bet rezultatas – puikus, - po varžybų kalbėjo klubo vadovas ir komandos narys D. Urnikis. – Visos kovos buvo labai sunkios ir permainingos. Įgūdžiai, treniruočių ciklas ir komandos narių kovingumas leido turnyrinėje lentelėje už savęs palikti pajėgias latviškas „Saldus“ ir „Ozoli“ komandas“.

SK „Gekonas“ komanda Mix 600 (4x4) kategorijoje, kuri atitinka tarptautinius reikalavimus, pasiekė puikią pergalę ir įveikdami šeimininkus tapo šios rungties nugalėtojais.

Jonavos virvės traukikai jau antrus metus iš eilės dalyvavo ir dar vienoje rungtyje – „Latviškas Mix“. Tai iš esmės labai panaši kategorija į Mix 600, nes jos svorio limitas taip pat 600 kg, tačiau nėra lyties ir traukikų skaičiaus apropojimų. Latvijoje labai populiaru šioje kategorijoje dalyvauti su komanda, kurią sudaro 7 vyrai ir bendras jų svoris siekia 600 kg. Šiais metais latviška „Saldus“ komandą sudarė net 10 „lengvų“ traukikų. Būtent jonaviečiams tai buvo rimtas iššūkis, bet Jonavos sportininkai buvo pasiruošę očioms varžyboms ir juos įveikė. SK „Gekonas“ ekipa pakeliui link finalo įveikė ir dvi šeimininkų komandas iš Rygos. Finale jonaviečiai susitiko su Ventspilio „Velkonis“ klubu ir po permainingos kovos pripažino jų pranašumą. SK „Gekonas“ sportininkai pasidabino sidabro medaliais.

Šios pirmos sezono varžybos pavyko ir pasak klubo vadovo D. Urnikio, svarbiausia, kad sportininkai negavo traumų. Visgi, prieš šią latvių „Velkonis“ komandą bus dar galimybių revanšui.

SK „Gekonas“ komandą sudarė ir prizines vietas laimėjo Domas Urnikis, Marius Astikas, Kristina Urnikienė, Agnė Žadeikytė, Austė Činikaitė, Rūta Bagdonavičiūtė, Jaroslavas Berzinas, Dominykas Vidzickas, Linas Vaičius, Lina Leščauskytė.

Birželio 3 d., Jonavoje, Ramybės skvere,  vyks Lietuvos virvės traukimo čempionato pirmasis etapas. Varžybų pradžia 12.00 val.

GYTIS RAMANAUSKAS