Paskelbtas Sportas

Prizininkų trejete – svečiai iš kitų miestų

Pirmadienis, 29 May 2017 09:15 Parašė 

Jonavoje vėl savo sezoną pradėjo lauko teniso mėgėjai. Sporto klubas „Lauko tenisas visiems“ (prezidentas Arūnas Narbutas) šios sporto šakos entuziastams surengė pirmąjį šio sezono Jonavos teniso piramidės vasaros sezono atidarymo turnyrą. Piramidės žaidėjas užimantis pirmąją vietą atkrintamąsias pradėjo su 16 vietą užimančiu žaidėju, 2 vietą – su 15 ir t.t.

Varžybos vyko Senamiesčio gimnazijos stadiono dirbtinės dangos lauko teniso aikštyne. Į turnyrą, kuris vyko dvi dienas, susirinko 13 lauko tenisininkų ne tik iš Jonavos, bet varžėsi svečiai iš Kauno, Vilniaus, Ukmergės.

Sezono pradžioje jonaviečiams dar pritrūko sėkmės ir meistriškumo, nes kitų rajonų atstovai išsidalino visas tris prizines vietas. Vienintelis jonavietis Titas Narbutas prasibrovė tarp keturių geriausiųjų, tačiau pusfinalyje 1/6, 2/6 nusileido Deividui Snapkauskui iš Vilniaus, o kovoje dėl trečiosios vietos turėjo pripažinti 0/6, 2/6 neatsilaikė prie kaunietį Lauryną Zaveckį. Jonavietis apdovanotas ir už ketvirtosios vietos laimėjimą.

Šio pirmojo turnyro piramidės turnyro nugalėtoju tapo atstovas iš Ukmergės Dainius Žvinys, kuris prieš tai turėjo ypač atkaklią kovą pusfinalyje. Ukmergiškis tik po trečiojo seto 6/3, 6/7, 12/10 įveikė kaunietį L. Zaveckį. Finale D. Žvinys taip pat turėjo rimtą varžovą, kuris neketino lengvai pasiduoti. Visgi, po atkaklių dviejų setų 6/4, 5/4 pergalę iškovojo Ukmergės  tenisininkas.

GYTIS RAMANAUSKAS