Paskelbtas Renginiai

Haiku eilės skambėjo Kėdainiuose!

Ketvirtadienis, 25 May 2017 14:38 Parašė 

Į gražią šventę
Susirinkę didikavo eiles,
Nes pavasaris vienas.

(Haiku trieilį parašiau, kaip SIM žinutę telefone išėjusi iš renginio.)

Šiltą gegužės 20-osios popietę Kėdainių kultūros centro Vilainių skyriuje vyko regioninė poezijos šventė „Vilainių pavasaris 2017“. Šią šventę 5 m. iš eilės organizuoja Vilainių skyriaus vadovė Vitalija Augulienė. Graži tradicija lietuviškajai poezijai suteikė filosofinę dvasią. Čia kiekvieną pavasarį susirinkę literatai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių skaito savo kūrybą. Jonavos rajono poezijos klubui „Šaltinis“ atstovavo vadovė Irena Nagulevičienė, poetai: Albinas Pavasaris, Valentina Kašauskienė ir Petras Zlatkus. Jonaviečiai savo eiles deklamavo mintinai. Šaunuoliai! Kiti skaitė iš išleistų knygų, kūrybinių darbo sąsiuvinių.

Daug plojimų sulaukė svečių ir kėdainiečių dainuojamosios poezijos atlikėjai. Renginio metu buvo tapomas paveikslas, kuriame poetai perteikė savo jausmus ausdami linijomis ir spalvomis tautinius raštus ant drobės. Vilainių parke pasodinti ketvirtąjį literatų ąžuoliuką buvo pakvieti visi šventės dalyviai.

Laikas, kurį praleidome drauge pavirto meditacija. Tai spalvų, jausmų, gamtos, filosofijos mišinys, keliantis kontrastiškumo įspūdį apie gyvenimo prasmę, mūsų egzistenciją, Dievo buvimą... Savo kūrybos haiku trieilį renginio pabaigoje perskaitė Kėdainių kultūros centro direktorės pavaduotoja kultūrinei veiklai Genovaitė Šaučiūnienė. „Skaitysiu labai ilgą eilėraštį“, – ji pasakė, o dauguma net nespėjo susivokti, kad jau jį išgirdo...

Eitvydė PRANEVIČIENĖ