Paskelbtas Miesto naujienos

Jonaviečio sėkmė nepaprastame egzamine

Trečiadienis, 24 May 2017 11:27 Parašė 

Gegužės 9-ąją, pažymint Europos dieną, Lietuvos bibliotekose, organizacijose vykusiame „Europos egzamine“ dalyvavo ir nemažai jonaviečių. Geriausiai iš jų pasirodė Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Jonavos skyriaus darbuotojas Vytautas Andriulaitis, sėkmingai atsakęs į 11 iš pateiktų 12-os klausimų ir patekęs į antrąjį egzamino etapą. Gegužės 17-ąją jonavietis sėkmingai įveikė ir antrąjį etapą, kuriame žiniomis varžėsi 400 dalyvių. Ir štai triumfas: gegužės 22-ąją paaiškėjo, kas Lietuvoje geriausiai išmano Europos Sąjungos istoriją, jos įstatymus, valstybių narių tarpusavio santykius, mokslą, švietimą, kultūrą, o vienas iš jų – atkaklusis jonavietis.

Finale, vykusiame sostinėje, „Europos namuose“, dalyvavo 50 galvočių, tarp jų – nemažai itin gerai pasiruošusių moksleivių. Visiems buvo pateikta 23 klausimai, į kuriuos išsamiai atsakius galima buvo surinkti 32 taškus. V. Andriulaitis per palyginti trumpą laiką surinko 26 taškus, pelnydamas 4-ąją vietą ir puikų prizą – kelionę su kitais šauniais dalyviais oro balionu „Erasmus plius“ po Lietuvos padangę.

Jonaviečio sėkmė „Europos egzamime“ neatsitiktinė. Pernai jis taip pat varžėsi finale, užėmė 8-ąją vietą.  Vytauto slapta svajonė – parodyti geriausias žinias ir pelnyti nugalėtojo prizą – kelionę į Briuselį. Galima tikėtis, kad jam, atkakliam šachmatininkui, gebančiam įvairiose situacijose sukoncentruoti dėmesį ir rasti geriausius variantus, ateityje tai gali pavykti.

Milda Užkurytė