Paskelbtas Sportas

Čempionų titulą rajono tinklinio pirmenybėse apgynė „Dobilo“ tinklininkai

Pirmadienis, 22 May 2017 09:04 Parašė 

Pirmadienio vakarą baigėsi kovo mėnesį prasidėjusios 2017 m. Jonavos rajono tinklinio pirmenybės, kuriose dalyvavo 55 sportininkai šešiose komandose. Paskutiniosiose rungtynėse dėl bronzos medalių kovoje „Achespo“ ir sporto klubas „Rojaliai“, o didžiajame finale pečius surėmė „Dobilas“ ir „Baldai Jums“.

Šventinė finalų diena prasidėjo rungtynėmis dėl trečiosios vietos: pirmąjį setą ganėtinai lengvai laimėjo „Achespo“ tinklininkai, tačiau antrajame „Rojaliai“ susiėmė ir pademonstravo geresnę kovą. Visgi antrojo seto jiems laimėti nepavyko ir „Achespo“ jau buvo vos vienu žingsneliu prie medalių.

Tačiau trečiąją setą kur kas geriau ir įspūdingiau pradėjo „Rojaliai“: spurtavę 6:1, seto viduryje įsibėgėję iki 15:7, nors ir su bangomis bei varžovų prisileidimais arčiau, „Rojaliai“ sugebėjo laimėti trečiąjį setą ir išlaikyti intrigą mažojo finalo akistatoje.

Ketvirtajame sete aistros užvirė iki aukščiausio taško: šio seto metu teisėjui teko pasitelkti ir korteles, kad truputį apramintų aistras. Po geltoną kortelę gavo „Rojalių“ komandos kapitonas Žilvinas Galimovas už emocijas ir kalbas su teisėju, o dar prieš prasidedant setui - „Achespo“ komanda už laiko vilkinimą, vėliau - už pakartotiną laiko vilkinimą (nelaiku pasikeitus „libero“ žaidėjui ir turinčiam į aikštę išeiti žaidėjui) „Achespo“ gavo dar vieną raudoną kortelę ir iškart po to dar viena raudona kortelė buvo parodyta Vytautui Jurkevičiui vyresniajam už nepagarbų elgesį ir emocijas, nukreiptas prieš teisėją.

Seto pabaigoje „Rojaliai“ turėjo pranašumą ir galėjo sėkmingai perkelti mažojo finalo batalijas į penktąjį setą, tačiau pabaigoje subuksavo, atidavė pranašumą, o „Achespo“ neklydo, sėkmingai sužaidė puolime ir iškovojo pergalę 3:1 (25:16, 25:22, 18:25, 25:21) bei laimėjo trečiąją vietą šių metų sezone.

Prie „Achespo“ bronzinės pergalės šiose rungtynėse daugiausiai prisidėjo 14 taškų ir 2 užtvaras atlikęs Vytautas Jurkevičius jaunesnysis (naudingumas +9), taip pat naudingai sužaidė komandos kapitonas Arnoldas Komičius (6 taškai, 1 blokas, 1 klaida). Sąlyginai nemažai taškų pelnė ir Vytautas Jurkevičius vyresnysis (8) bei Aivaras Bisigirskas (7), tačiau abu šie žaidėjai padarė lygiai tiek pat klaidų, kiek ir pelnė taškų. „Rojalių“ gretose dominavo Andrius Juknevičius, pelnęs 14 taškų, tačiau, deja, tiek pat kartų ir suklydęs, taip pat atlikęs 2 blokus. Naudingai sužaidė ir Raimundas Arbočius (12 t., 1 bl., 3 kl.) bei Raimondas Juknevičius (7 t., 3 bl., 3 kl.).

Iškart po rungtynių dėl 3 vietos, prasidėjo didysis finalas. Matyt, su startine įtampa šįkart sunkiau susitvarkyti sekėsi „baldininkams“: „Dobilas“ sėkmingai pradėjo finalinį susitikimą ir tiek pradžioje, tiek seto viduryje reikiamu metu įjungdavo aukštesnę pavarą ir pajudėjo į priekį link pergalės. Tą pirmajame sete ir pavyko padaryti rezultatu 25:17.

Po šalto dušo „Baldai Jums“ komanda atsigavo ir pradėjo demonstruoti visai kitokį žaidimą: įgavę pagreitį, „baldininkai“ nuskuodė į pergalę antrajame sete rezultatu 25:18 ir išlygino finalo setų rezultatą 1:1. Trečiajame sete „Baldai Jums“ ir toliau laikėsi ant tos praeitame sete pagautos bangos, didžiąją laiko dalį pirmavo, tačiau „Dobilas“ susiėmė ir pasivijo varžovus, rezultatas tapo 16:16, vėliau - 17:17, kai staiga arenoje dingo elektra. Rungtynes teko sustabdyti.

Pasirodo, Žeimių gatvės stotyje įvykęs gedimas paliko tam tikrus Jonavos mikrorajonus be elektros, tarp nelaimingųjų - ir Jonavos sporto arena. Jonavos kūno kultūros ir sporto centro direktorei Reginai Stupurienei buvo pranešta, kad gedimai bus sutvarkyti iki maždaug 00:30. Sporto centro vadovams pasiūlius pratęsti finalą JKKSC salėje, pirmenybių vyr. teisėjas, Jonavos tinklinio asociacijos direktorius Žilvinas Galimovas, komandų pritarimu ir pageidavimu, perkėlė finalo rungtynes į kitą salę. Pagal oficialias tarptautinės tinklinio federacijos salės tinklinio taisykles, kuriomis, pagal pirmenybių nuostatus, yra vadovaujamasi, toks rungtynių perkėlimas reiškia, kad nutrauktas trečiasis setas anuliuojamas ir bus pradedamas iš naujo, tačiau pirmi du setai išlieka užskaitomi. Rungtynės buvo atnaujintos maždaug 40-50 min. eigoje.

Panašu, kad toks netikėtumas ir varžybinis išsibalansavimas buvo palankesnis „Dobilui“: pastarieji galingai pradėjo trečiąjį setą ir nušlavė „baldininkus“ 25:14. „Baldai Jums“ nepasidavė, nes prarasti tikrai nebuvo ko - nebebuvo kur dingti ir ko laukti, teko kibti čempionų titulą ginančiai ekipai į atlapus. Tą pavyko padaryti, o „Baldai Jums“ pirmavo ketvirtajame sete 16:13. Tačiau čempionišką charakterį pademonstravę „Dobilo“ tinklininkai sėkmingiau sužaidė gynyboje ir puolime bei sužaidę užtikrintą seriją seto pabaigoje išplėšė pergalę 25:20 ir laimėjo visas rungtynes 3:1 (25:17, 18:25, 25:14, 25:20) bei tapo Jonavos rajono tinklinio pirmenybių čempionais 2017 metų sezone!

Čempionų gretose juodą darbą atliko komandos kapitonas Mėrūnas Savickas, pelnęs net 28 taškus ir tik 3 kartus suklydęs. Tradiciškai naudingai prie komandos rezultato prisidėjo ir Olegas Pentiochinas (16 t., 5 bl., 9 kl.), taip pat Vilius Stankevičius (6 t., 2 bl., 3 kl.). „Baldai Jums“ ekipoje geriausiai pasirodė Robertas Navickas (12 t., 4 bl., 6 kl.), Robertas Masalskas (9 t., 1 kl.), Tomas Tarosas (9 t., 1 bl., 7 kl.), o komandos lyderis buvo blankus - Arturas Daujotas surinko viso labo 6 taškus ir padarė net 13 klaidų, tad jo indėlio į „baldininkų“ kraitį tikrai pritrūko.

Po rungtynių įvykusioje apdovanojimų ceremonijoje trečiąją vietą iškovojusius „Achespo“ tinklininkus medaliai apdovanojo Jonavos kūno kultūros ir sporto centro direktorės pavaduotojas Laurynas Gailius ir viena geriausių Lietuvos jungiančių žaidėjų, „Achema-KKSC“ komandos trenerės asistentė Raimonda Strelkauskaitė. Trečiąją vietą iškovojo: komandos kapitonas Arnoldas Komičius, Rigvita Kunevičienė, Jurgita Mukienė, Aivaras Bisigirskas, Vytautas Jurkevičius vyresnysis, Tomas Vidzickas, Vytautas Jurkevičius jaunesnysis, Audrius Balabonas ir Saulius Vencevičius.

Vicečempionus - „Baldai Jums“ komandą - medaliais ir „Kava Plius“ dovanėlėmis apdovanojo Jonavos kūno kultūros ir sporto centro direktorės pavaduotoja Dalia Venckevičienė ir Jonavos tinklinio asociacijos direktorius Žilvinas Galimovas. Antrąją vietą iškovojo: komandos kapitonė Sandra Klimienė, Robertas Navickas, Arturas Daujotas, Tomas Tarosas, Rita Lisauskienė, Vilius Klimantavičius, Virginijus Čičinskas, Robertas Masalskas ir Sigitas Jurgilas.

Pirmenybių nugalėtojai - „Dobilo“ žaidėjai - čempioniškomis statulėlėmis ir „Lono“ įsteigtomis pagalvėmis „Nora“ buvo apdovanoti Jonavos rajono savivaldybės mero Eugenijaus Sabučio ir Jonavos kūno kultūros ir sporto centro direktorės Reginos Stupurienės. 2017 m. Jonavos rajono tinklinio pirmenybių čempionais tapo: komandos kapitonas Mėrūnas Savickas, Olegas Pentiochinas, Gytis Kvedaravičius, Simona Ciegytė, Aira Kaunietė, Ramunė Knatienė, Vilius Stankevičius ir Edvinas Strebeika.

Tačiau tai dar ne viskas: uždarymo metu dar bus apdovanoti geriausi atkrintamųjų varžybų žaidėjai, geriausias pirmenybių septynetas, sudarytas pagal atskiras pozicijas, kuriam dovanas įsteigė „Jonavos Ortopedija“, bei geriausi kiekvienos komandos žaidėjai.

ŽILVINAS GALIMOVAS