Paskelbtas Krepšinis

Bronza po pratęsimo – „Wu-Tang“ komandai, nugalėtojai – „Dumsiai“

Pirmadienis, 22 May 2017 09:03 Parašė 

2016-2017 metų Jonavos krepšinio mėgėjų lygos sezonas artėja prie pabaigos. Nors dar lieka susitikimai dėl medalių antrojoje bei trečiojoje lygose, tačiau penktadienį sporto arenoje finišą paskelbė pirmoji lyga. Vakarą buvo sužaisti lemiami mačai dėl prizinių vietų bei vyko apdovanojimo ceremonija.

Pirmieji aikštelėje pasirodė „TN BALTIC“ ir „Wu-Tang“ komandos, kurios grumėsi dėl trečiosios vietos taurės bei medalių. Nors pirmieji su startiniu jauduliu susitvarkė „TN BALTIC“ krepšininkai,  tačiau nei vienai ekipai nesisekė pelnyti lengvų taškų. Tik įpusėjus pirmajam ketvirčiui rezultatyvumu blykstelėjo „Wu-Tang“ žaidėjai. B. Vaškevičius sumetė kelis kartus iš po krepšio, o po D. Gulbino tritaškio pastarieji pirmavo 9:4. Labai jiems atitrūkti neleido tritaškį pataikęs A. Vasiliauskas bei tądien įspūdingai komandą traukęs T. Kepežinskas. Visgi, po pirmojo kėlinio jie vis dar turėjo nedidelį šešių taškų deficitą (13:19).

Ketvirtąją antrojo kėlinio minutę tolima L. Armono bomba dar labiau sutvirtino „Wu-Tang“ ekipos pranašumą (26:17), o pasižymėjus ir M. Bapkauskui, komandas skyrė didžiausia 12 taškų persvara (29:17). Iki antrojo kėlinio pabaigos dar buvo likusios net keturios minutės ir tuomet „Wu-Tang“ puolimo mašina visiškai sustojo. Tuo pasinaudojo „TN BALTIC“ ir daugiausia T. Kepežinsko taškų gausa, ėmė sparčiai vytis varžovus. Laimėję atkarpą 10:0, priartėjo iki vieno taiklaus metimo (29:27).

Tuoj po didžiosios pertraukos T. Vaičiūnas tritaškiu po labai ilgo laiko įstengė atstatyti pusiausvyrą (32:32). „Wu-Tang“ žaidėjams vėl teko nuo nulio kaupti taškų persvarą. Vėl po krepšiu galingai žaidė B. Vaškevičius, tritaškį varžovams išrašė A. Pekys ir minėtoji ekipa vėl sustygavo savo žaidimą (46:38). Trečiojo kėlinio pabaiga atrodė, kad visiškai priklausys šiai ekipai, nes dar tolimą metimą pridėjo ir L. Kazulis. „TN BALTIC“ didelių pastangų dėka abi ekipas vėl įvėlė į banguojantį žaidimą. Baigiantis ketvirčiui „Wu-Tang“ turėjo nedidukę dviejų taškų persvarą (49:47).

Ketvirtajam kėliniui įsibėgėjus, „TN BALTIC“ pajuto, kad gali kažką šiame mače nuveikti daug daugiau. T. Kepežinskas pataikė dar vieną tritaškį, o R. Arbočiaus vidutinio nuotolio  metimas sukėlė ovacijas, nes šiai komandai pavyko pagaliau net ir persverti rezultatą (60:59). Likus trims minutėms T. Kepežinskas baudomis įtvirtino šį persilaužimą (63:59). Tačiau jiems nepavyko išlaikyti tokios spartos ir varžovai panaikino jų pranašumą. Visas likimas likus sekundei buvo L. Kazulio rankose, nes galėjo išplėšti „Wu-Tang“ ekipai pergalę, tačiau pataikė tik vieną baudą ir pagrindinis laiką baigėsi taikiu rezultatu (65:65).

Susirinkę žiūrovai ir pratęsime tikėjosi tokios pat kovos, bet „Wu-Tang“ žaidėjai greitai tai pavertė tik svajomis. A. Pekys ir D. Šveikauskas sumindė varžovus tolimais metimais, dar pridėjo L. Kazulis ir ši komanda gan solidžiai nutolo (76:67). Nors iki pratęsimo pabaigos dar buvo marios laiko, bet „TN BALTIC“ ekipos niekas negelbėjo, nes ir metimai vis skriejo pro šalį. Tai leido „Wu-Tang“ komandai kelti į viršų rankas, nes pasiekę pergalę rezultatu 83:73 (19:13, 10:14, 20:20, 16:18, 18:8) tapo trečiosios vietos laimėtojais.

„TN BALTIC“ – T. Kepežinskas – 35 (4 kl., 10 išprov. praž., baudos 7/9, tritaškiai 4/12, metimai 12/26), T. Vaičiūnas – 15 (tritaškiai 1/6, metimai 5/12), R. Arbočius – 9 (baudos 1/6, metimai 4/8).

„Wu-Tang“ – A. Pekys – 23 (baudos 5/5, tritaškiai 4/9, metimai 7/15), B. Vaškevičius – 20 (11 atk. kam., metimai 9/15), L. Kazulis – 16 (5 kl., 3 per. kam., 9 rez. perd., baudos 5/6, metimai 5/12).

Penktadienio vakarą sporto arenoje buvo sužaistos ir paskutinės pirmosios lygos rungtynės. Kaip ir dera, tai buvo finalinės rungtynės, kuriose susitiko reguliaraus sezono nugalėtojai „Pauliukai“ bei užtikrintai iki finalo žingsniavusi „Dumsių“ komanda. Kaip ir dera finalui, netrūko ir atkaklios kovos, ir emocijų. Nugalėtojas paaiškėjo paskutinėmis rungtynių akimirkomis.

Pirmasis taiklus M. Gelžinio tritaškis paskelbė, kad šiemet „Pauliukai“ yra pasiruošusi užlipti ant aukščiausios pakylos. Bet tai buvo tik susitikimo pradžia, nes I. Saladinskas ir V. Kružikas tolimais metimais patvirtino, kad ir su jais reikia skaitytis varžovams. Vėliau tritaškį pridėjo ir V. Jurkevičius, bet vėl savo taikliąją ranką pademonstravo M. Gelžinis, neleisdamas varžovams sukaupti kažko solidesnio (15:14). A. Geiša vienu metu net ir sugrąžino „Pauliukams“ minimalią persvarą, bet „Dumsiai“ žaidėjai šiame kėlinyje puikiai atakavę iš toli susigrąžino nedidelę persvarą (18:16).

Prie tokio rungtynių tempo antrojo kėlinio pradžioje negalėjo suspėti dumsiškiai, kuriems buvo problema rinkti taškus. „Pauliukų“ lyderis M. Gelžinis dar kartą priminė, kad jį būtiną dengti prie tritaškio linijos, o įpusėjus ketvirčiui V. Burovas įtvirtino šį dominavimą (28:22). Iki pat kėlinio pabaigos ekipos ėmė keisti taikliais metimais, bet „Dumsių“ žaidėjams pasisekė labiau. Paskutinę sekundę V. Kružiko taiklios baudos viską nukėlė į antrąją žaidimo dalį, nes švieslentė rodė vienodus skaičius (37:37).

„Dumsių“ ekipai gera trečiojo kėlinio pradžia buvo perniek, nes labai greitai V. Burovas ir G. Retys tritaškiais susigrąžino bent kokį pranašumą (45:43). Vėliau komandos įsivėlė į labai lygų žaidimą ir ne kartą rezultatas buvo lygus. Vėl „Dumsiams“ palanki buvo paskutinė ketvirčio sekundė, nes tolimas taiklus V. Jurkevičiaus šūvis, leido jau „Dumsiams“ išsiveržti į priekį (55:53).

Per pirmas penkias ketvirtojo kėlinio minutes atsirado sumaištis „Pauliukų“ gretose, nes niekam per šį laiką nepavyko pelnyti taškų. Palanku jiems buvo tik tai, kad ir varžovams ne viskas sekėsi, bet jie pasinaudojo bent maža dalele nutolti (60:53). Įgiję tokį pranašumą dar „Dumsiams“ džiaugtis neteko. Iniciatyvos ėmėsi A. Geiša ir M. Gelžinis, kurių dėka mače atsirado intriga. Prasidėjus paskutinei minutei M. Gelžinis eiliniu tolimu metimu paliko vos vieno taško deficitą (63:64). Reikiamu metu dvitaškį sukrapštė M. Zaveckas, o „Pauliukų“ metimas tikslo nepasiekė. Paskutinė V. Jurkevičiaus taikli bauda garantavo nugalėtojų vardus „Dumsių“ komandai, kuri laimėjo finalines rungtynes rezultatu 67:63 (18:16, 19:21, 18:16, 12:10).

„Pauliukai“ – M. Gelžinis – 23 (8 atk. kam., tritaškiai 6/11, metimai 7/17), A. Geiša – 15 (metimai 6/13), A. Čapkauskas (11 atk. kam., baudos 1/5, metimai 3/14) ir V. Burovas (5 kl., 3 per. kam., 6 rez. perd., metimai 3/8) – po 7.

„Dumsiai“ – V. Kružikas – 15 (5 kl., 11 atk. kam., metimai 5/13), M. Zaveckas – 13 (tritaškiai 1/6, metimai 5/14), D. Isiūnas – 12 (metimai 6/12), V. Jurkevičius – 11 (5 rez. perd., baudos 3/4).

Gegužės 19 dieną Jonavos sporto arenoje buvo sužaisti paskutinieji du pirmosios lygos susitikimai. Tai dvikova dėl trečiosios vietos ir finalinis susitikimas. Šių dviejų mačų eigoje netrūko ir atrakcijų žiūrovams, kurie galėjo sudalyvauti metimų konkursuose bei laimėti prizus.

Visgi, neapsieita ir be nuotykių, kai finalinių rungtynių ketvirtojo kėlinio pradžioje salėje dingo elektra. Tai galėjo komandas išmušti iš žaidybinio intensyvumo. Po gan neilgo laiko gedimai buvo pašalinti.

Pertraukėlių metu pasirodymus atliko sporto klubo šokėjos, o prieš rungtynes programą pademonstravo ir sporto klubo „Aerogym“ gimnastės.

Po varžybų vyko apdovanojimo ceremonija, kuriose komandas, žaidėjus, trenerius, komandų vadovus sveikino laikinasis rajono meras E. Sabutis bei Kūno kultūros ir sporto centro direktorė R. Stupurienė. Komandos įteiktos taurės, o žaidėjai pasidabino įvairių spalvų medaliais. Išrinktas ir simbolinis pirmosios lygos penketas, į kurį pateko T. Kepežinskas („TN BALTIC“), L. Kazulis („Wu-Tang“), M. Gelžinis („Pauliukai“) ir du „Dumsiai“ ekipos žaidėjai – V. Jurkevičius bei D. Isiūnas. Naudingiausiu žaidėju paskelbtas nugalėtojų komandos krepšininkas V. Kružikas.

Nugalėtojų „Dumsių“ komandoje rungtyniavo ir pergalę pasiekti padėjo žaidžiantis treneris E. Zinys, I. Saladinskas, M. Stankevičius, M. Zaveckas, E. Vazakauskas, M. Šadlauskas, V. Mediekša, V. Jurkevičius, L. Ūselis, D. Isiūnas, V. Šluta, M. Rimolaitis, V. Kružikas, D. Mikalauskas, A. Gasys.

GYTIS RAMANAUSKAS