Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Pasirašyta partnerystė su Zugdidi miestu sutartis

Penktadienis, 19 May 2017 10:58 Parašė 

Dar 2013 metais, į Joninių šventę atvykus svečiams iš Gruzijos, meras Mindaugas Sinkevičius pasirašė ketinimų protokolą su tuomečiu Zugdidi (Gruzija) miesto meru Edisher Toloraia. Pagrindiniai numatomo bendradarbiavimo tikslai buvo įvairių programų, skirtų abiejų miestų socialiniam-ekonominiam naudingumui didinti, planavimas ir vystymas, sporto ir turizmo veiklų rėmimas, apsikeitimas informacija, susijusia su miestų siūlomomis ekonominėmis galimybėmis, turizmo galimybių pristatymas.

„Žvalgytuvės“ vyko iki pat šių metų, kol praėjusį ketvirtadienį laikinai einantis savivaldybės mero pareigas Eugenijus Sabutis pasirašė  partnerystės tarp Jonavos rajono ir Zugdidi savivaldybių sutartį. Kadangi Zugdidi meras Lasha Gogia atvykti negalėjo, pasirašyti sutartį įgaliojo savo pavaduotoją Tamaz Jorjoliani.

Eugenijus Sabutis prisiminė Jonavos draugystės su Zugdidi miestu istoriją, kalbėjo apie Gruzijos siekį, kurį remiame ir mes, tapti Europos Sąjungos ir NATO nare. Tamaz Jorjoliani teigė, jog jam yra didelė garbė pasirašyti bendradarbiavimo sutartį bei dėkojo už šiltą priėmimą. „Mes turime ko iš jūsų pasimokyti ir tikiu, kad atliksime daug abipusiai naudingų darbų“, – sakė Tamaz Jorjoliani.

Po sutarties pasirašymo bus siekiama šių pagrindinių tikslų: bendradarbiavimo vystymo ir apsikeitimo informacija bei patirtimi; taip pat veiklų, skirtų kultūriniams tikslams, rėmimo. Bus bendradarbiaujama ne tik socialiniame-ekonominiame kontekste, bet ir sporto, turizmo veikloje, dalyvaujama tradicinėse abiejų miestų šventėse ir t. t.

Beje, sutarties pasirašymo metu skambėjo tik lietuvių ir gruzinų kalba: Zugdidi Tarybos narys Malxaz Chejia moka lietuviškai, todėl labai sėkmingai vertėjavo.

Svečiams iš Gruzijos buvo suorganizuota ekskursija į Kauno IX forto muziejų, vėliau jie pakviesti į Sirutiškio „Raganės“ (Kėdainių r.) degustacijos programą „Mūsų istorija“.

Jonavoje svečiuojasi ir choras iš Gruzijos: jis dalyvauja tarptautiniame chorų festivalyje „Šviesa amžinoji dainos“.

Karolina VIČIŪTĖ