Paskelbtas Futbolas

Pergalę iškovojusi „Jonava“ atsirevanšavo Klaipėdos „Atlantui“

Ketvirtadienis, 18 May 2017 13:09 Parašė 

Maksimo Marusičiaus įvartis dovanojo „Jonavai“ saldų revanšą prieš Klaipėdos „Atlantą“. Jonaviškiai išvykoje 1:0 (0:0) įveikė vieną iš A lygos lyderių ir iškovojo trečią sezono pergalę.

Rungtynės, kurias „Jonavos“ vyr. treneris Donatas Vencevičius dėl diskvalifikacijos buvo priverstas stebėti iš žiūrovų tribūnų, prasidėjo aktyvesniais svečių veiksmais: du kartus į baudos aikštelę pavojingai įsiveržė Klaudijus Upstas, o po vieno iš „Jonavos“ kampinių paskutinę akimirką Beniui Spietiniui iš po kojų kamuolį išmušė „Atlanto“ gynėjai.

Upstas dar kartą parodė savo greičio savybes įkirsdamas į baudos aikštelę ir atlikdamas perdavimą Maksimui Marusičiui, tačiau ukrainiečiui smūgiuoti sutrukdė varžovų gynėjai. Pavojingas buvo ir Davido Makaradzės perdavimas į baudos aikštelę, kur Ukrainos puolėjui skirtą kamuolį, deja, išmušė Klaipėdos klubo gynėjai. Prie „Jonavos“ vartų per save smūgiuoti pabandė Jurijus Vereščakas, tačiau kamuolys skriejo virš vartų.

24 min. „Atlanto“ puolėjas iš Ukrainos turėjo dar vieną progą, kai įsiveržęs į baudos aikštelę pabandė įveikti Karolį Saliką, tačiau vartininkas iš Lenkijos paskutinę akimirką kamuolį sugebėjo atmušti. Kėlinio pabaigoje kiek aktyvesni jau buvo aikštės šeimininkai: smūgiuoti iš toli pabandė Justas Raziūnas, kuris vėliau gerą progą sukūrė ir Linui Pilibaičiui, bet jonaviškių vartininkas buvo savo vietoje.

Po pertraukos K. Salikui iš karto teko gelbėti savo vartus nuo Sergejaus Obivalino bandymo. Po kelių minučių jam vėl grasino rezultatyviausias A lygos žaidėjas Andrejus Paniukovas, bet vartininkas su varžovų išpuoliais puikiai susitvarkė. Jonaviškiai taip pat susikūrė puikią progą, kai dešiniuoju kraštu prasiveržęs Julius Aleksandravičius kamuolį perdavė Tadui Eliošiui. Vis dėlto nestiprų kapitono smūgį neutralizavo „Atlanto“ vartininkas.

Du šansus turėjo varžovų saugas Olegas Dmitrijevas: pirmas ruso smūgis atsimušė į virpstą, o antras praskriejo šalia vartų. Po keitimo pasirodęs Tomas Salamanavičius, gavęs puikų K. Upsto perdavimą, galėjo išvesti savo ekipą į priekį, bet jo smūgis buvo atremtas. „Atlantas“ atsakė pavojingu O. Dmitrijevo stipriu šūviu, kuris, laimei, skriejo šalia vartų. Dar vieną futbolininko iš Rusijos smūgį atrėmė užtikrintai šiose rungtynėse atrodęs „Jonavos“ vartų sargas K. Salikas.

80 min. svečių pastangos davė rezultatų: M. Marusičius pabėgo nuo gynėjų ir jo smūgis į tolimąjį vartų kampą buvo tikslus: 1:0. 86 min. padvigubinti rezultatą galėjo kamuolį perėmęs T. Salamanavičius, kuris apibėgo D. Mikelionį, tačiau žaidėjo paleistas kamuolys pataikė į skersinį. Rungtynių pabaigoje klaipėdiečių bandymus lyginti rezultatą neutralizuodavo jonaviškių gynėjai ir svečiai šventė svarbią pergalę 1:0!

Trečią pergalę iškovoję jonaviškiai (12 taškų) pakilo į šeštą turnyrinės lentelės vietą, o tuo metu į duobę įkritęs „Atlantas“(18 taškų) yra ketvirtas.

Klaipėdos „Atlantas“ 0 – 1 Jonavos „Jonava“ (0:0)

„Atlantas“: D. Mikelionis, V. Gašpuitis, M. Beneta, S. Obivalinas, A. Bartkus, R. Gedminas (64 min. A. Čiofu), J. Raziūnas, L. Pilibaitis, O.Dmitrijevas, J. Vereščakas, A. Paniukovas (79 min. D. Kazlauskas).

„Jonava“: K. Salikas, B. Spietinis, J. Aleksandravičius, V. Barinovas, K. Aleksijanas, M. Dapkus, K. Šilkaitis, D. Makaradzė (55 min. T. Salamanavičius), Td. Eliošius (90 min. A. Paškevičius), K. Upstas (68 min. L. Stonkus), M. Marusičius.

Įvarčiai: M. Marusičius (80).

Geltonos kortelės: R. Gedminas (24), M. Marusičius (90+3).

FK "Jonava" inf.