Paskelbtas Futbolas

„Jonavos“ saugas M. Dapkus: „Mūsų žaidėjai yra ambicingi“

Antradienis, 16 May 2017 11:09 Parašė 

Tik revanšas – toks yra vienintelis „Jonavos“ tikslas A lygos XII ture. Šį trečiadienį (gegužės 17 d.) jonaviškių išvykoje laukia dar vienas turnyrinės lentelės lyderis – Klaipėdos „Atlantas“.

Kol kas 6–7 vietas su kaimynu Kauno „Stumbru“ besidalijanti Jonavos miesto komanda (9 taškai) paskutiniame ture, kuriame netrūko nei emocijų, nei raudonų kortelių, 0:2 (0:2) turėjo pripažinti Vilniaus „Žalgirio“ pranašumą. Nurimus aistroms, jonaviškiai ruošiasi antram susitikimui su „Atlantu“, kuris pirmosiose rungtynėse 2:0 (1:0) šventė pergalę Jonavoje, nepaisant daugybės šeimininkų progų, kurios galėjo nuspręsti rungtynių baigtį jau pirmame kėlinyje.

„Jonavos“ saugas Martynas Dapkus sako, kad tai yra kol kas vienas nemaloniausių atsiminimų šiame sezone. „Mūsų mintyse – tik revanšas. Pirmosios rungtynės Jonavoje turbūt buvo pats skaudžiausias pralaimėjimas šiame sezone. Vartai tada buvo tarsi užburti ir fortūna buvo visiškai ne mūsų pusėje. Buvo išties apmaudu po tokių rungtynių. Tam, kad šį kartą scenarijus būtų kitoks, reikia pagerinti progų realizavimą ir labiau susikaupti“, – pirmą ekipų susitikimą prisiminė klubo saugas.

Ne mažiau apie pergalę galvoja ir trijuose paskutiniuose turuose jos neiškovojęs „Atlantas“ (3 vieta, 18 taškų). Uostamiesčio futbolininkai 0:1 (0:1) nusileido Vilniaus „Žalgiriui“, lygiosiomis 1:1 (0:1) sužaidė su Marijampolės „Sūduva“, o XI ture skaudžiai 1:4 (1:2) pralaimėjo atsigaunantiems „Trakams“. Priešininkų komandoje šiuo metu spindi rezultatyviausias lygos ir geriausias pirmo rato žaidėjas Andrejus Paniukovas, kurio sąskaitoje – jau 10 įvarčių.

„Atlantas“ – gerai sukomplektuota komanda, kiekvienoje pozicijoje turinti po stiprų žaidėją. Ruošdamiesi rungtynėms, dėmesį skiriame kiekvienam žaidėjui, nesureikšminame A. Paniukovo kaip vienintelio priešininko. Svarbūs yra visi „Atlanto“ žaidėjai, o jei sugebėsime pasirūpinti kitais, – galbūt kamuolys net nepasieks jų puolėjo“, – teigė M. Dapkus.

Jau ne pirmas rungtynes iš eilės ekipos vyr. treneris Donatas Vencevičius turės verstis ir taip su neilgu žaidėjų suolu, kurį dar labiau sutrupino praėjusiame ture Artūro Rocio gauta raudona kortelė.

Dapkaus nuomone, tai puiki galimybė ambicijų nestokojantiems klubo žaidėjams. „Suolelis sutrumpėjo, bet mūsų komandoje visi žaidėjai yra ambicingi. Manau, kad tie, kas gauna mažiau laiko arba išvis jo negauna, nekantrauja ir dega noru išnaudoti tokius šansus. Padedant komandai siekti pergalės, galima parodyti savo gerąsias puses. Dažniausiai tai išeina tik į gera“, – dėstė „Jonavos“ futbolininkas.

„Atlanto“ ir „Jonavos“ susitikimas Klaipėdos miesto stadione gegužės 17 d. prasidės 20.00 val.

fkjonava.lt informacija