Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Šeimos diena: atrakcijos vaikučiams ir jų tėveliams

Pirmadienis, 15 May 2017 09:22 Parašė 

Kiekviena šeima – tai ramybės ir jaukumo uostas, tai terpė, kurioje mažas žmogus tampa asmenybe, tai meilės, laimės apsuptis, tai maži išgyvenimai ir didelė atrama gyvenime.

Su kiekvienais metais tampa vis labiau įprasta, kad gegužės mėnuo – Šeimos diena. Oficialiai Tarptautinė šeimos diena yra švenčiama gegužės 15 dieną.

Praėjusį sekmadienį ta proga Jonavoje vyko šeimos diena. Mažieji jonaviečiai su tėveliais šurmuliavo Jonavos sporto arenoje ir jos prieigose, kur netrūko atrakcijų, pramogų ir siurprizų. Tradicinę Šeimos dieną jau penkerius metus iš eilės organizavo VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras.

Šventė prasidėjo šv. Mišiomis Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčioje. Vėliau didelio susidomėjimo sulaukė Jonavos sporto arenoje organizuoti įvairūs užsiėmimai tiek vaikams, tiek jų tėveliams. Šioje erdvėje šeimynos galėjo pasirinkti įvairių nemokamų pramogų, smagiai pabendrauti, realizuoti savo kūrybinius ar sportinius gebėjimus. Kaip ir kasmet visi norintys galėjo išbandyti jėgas ir sėkmę šaškių turnyre, pasitikrinti žinias dalyvaujant Šeimų protmūšyje.

Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnės žymėjo vertingus gyventojų daiktus, pristatė policijos veiklą, supažindino su kriminalistų lagaminėliu, dalijo aktualią prevencinę informaciją. Šventėje viešėjo ir mažylių mylimas bičiulis Amsis.

Taip pat savo veiklas pristatė Jonavos visuomenės sveikatos biuras, Jonavos viešoji biblioteka, krašto muziejus,  Justino Vareikio progimnazijos skautų draugovė.

Pasak šios šventės organizatorės, VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centro direktorės Joanos Gudžiūnienės, šiemet jonaviečiams buvo pasiūlyta ir daug naujų užsiėmimų. Žiūrovai galėjo stebėti ir klausytis net 36 skirtingų kolektyvus pasirodymus.

Pirmą kartą šventėje surengtas Mamyčių turgelis ir Vaikų verslumo mugė. Jonavos sporto arenoje visi norintys galėjo ir pasportuoti. Zumba fitness treniruotę vedė šokių treneris Augustinas Kazlauskas. Tiek mamos, tiek tėčiai galėjo pajudėti siautulingu šokio ritmu.

GYTIS RAMANAUSKAS