Paskelbtas Sportas

Tradiciniame trenerių atminimo turnyre – beveik du šimtai dalyvių

Pirmadienis, 15 May 2017 09:18 Parašė 

Net tris savaitgalio dienas, Jonavos Kūno kultūros ir sporto centro sporto salėje vyksta jau XVI tarptautinis stalo teniso turnyras, skirtas treneriams Valerijui Moskovkai ir Violetai Šimanskienei atminti. Trenerio atminimą sportininkai pažymėjo jau šešioliktą kartą, o trenerei atminti buvo ketvirtos tokios varžybos. Šiemet į mūsų miestą vėl susirinko labai gausūs šios sporto šakos entuziastų ne tik iš įvairiausių šalies kampelių, bet varžybose dalyvavo stalo tenisininkai iš Latvijos, Ukrainos, Baltarusijos.

Abu šie treneriai mokė jaunąją kartą stalo teniso pagrindų ir buvo pirmieji šios sporto šakos pradininkai Jonavoje. Daugkartiniai šalies čempionai ir prizininkai, atvykę į Jonavą savo kelią stalo tenise pradėjo 1978 metais. Dabartiniai sporto centro stalo teniso skyriaus treneriai Saulius Bureika, Astra Indrišiūnienė, Igoris Gatijatulinas yra būtent šių dviejų atmintinų trenerių auklėtiniai.

Turnyre keliose amžiaus grupėse varžėsi apie 120 dalyvių. Pirmąsias dvi dienas tarpusavyje kovojo jaunieji stalo tenisininkai. Savo meistriškumą ir pajėgumą siekė įrodyti 2002-2005 metų gimimo ir jaunesni vaikinai bei jaunuolės, o sekmadienį savo patirtį demonstravo senjorai (40 metų ir vyresni bei 60 metų ir vyresni).

Jaunesniųjų grupėje dominavo Lietuvos jaunieji stalo tenisininkai, o vyresniųjų grupėje labai pajėgūs buvo baltarusiai, kurie iš penkių prizinių vietų laimėjo net keturias.

Būtent 2002 metų gimimo ir jaunesnių grupėje tik raseiniškis Lukas Rimkus pavyko iškopti į finalą, tačiau jame nusileidęs baltarusiui Georgijui Kunac, iškovojo antrąją vietą, Kaip pirmąją, taip ir likusias prizines vietas užėmė Baltarusijos jaunieji stalo tenisininkai.

2003  metų gimimo mergaičių grupėje šeimininkai galėjo pasidžiaugti sėkmingu jonavietės žaidimu. Kūno kultūros ir sporto centro stalo teniso skyriaus trenerės Astros Indrišiūnienės auklėtinė Julija Zavarzina žingsniavo užtikrintai ir šioje grupėje neturėjo sau lygių. Finale Medeiną Stankevičiūtę iš Kauno, tapo pirmosios vietos laimėtoja.

Nors tarp prizininkų buvo tik viena atstovė iš Jonavos, tačiau 2005 metų grupėje „Paguodos“ taurę laimėjo Arminas Palaima. Be jo, šioje grupėje tarp jonaviečių auštų rezultatų pasiekė Edvinas Vaitkus, o kitose grupėje geriausiai pasirodė Gabrielė Gedrimaitė (2003 m.) bei Deividas Balsys (2002 m.).

Trečiąją varžybų dieną vyko senjorų varžybos, kuriose kovojo 54 stalo tenisininkai. Moterų grupėje rungtyniavo tik šešios sportininkės. Senjorių (40+) grupėje savo žaidimo nudžiugino jonavietės. Trečiąją vietą iškovojo Aušra Strumilienė, antrąją vietą užėmė Sniegena Dubrovienė iš Utenos, o nugalėtoja tapo Jonavos stalo teniso klubo prezidentė Ingrida Maknevičienė.

Vyrai varžėsi dvejose amžiaus grupėse. Pačių vyriausių 60+ tarpe trečias buvo Jonas Vigraitis iš Lazdijų, antrąją vietą iškovojo kaunietis Sergejus Barkaras, o nugalėtoju tapo Povilas Bagužis iš Panevėžio, kuris šioje grupėje turi aukščiausią Lietuvos reitingą.

Ypač atkaklumą demonstravo 40+ grupės senjorai, kur varžėsi ir jonavietis, Kūno kultūros ir sporto centro stalo teniso skyriaus treneris Igoris Gatijatulinas. Šiam sportininkui nepasisekė kovoje dėl trečiosios vietos, kur po ypač atkaklios kovos nusileido kauniečiui Remigijus Juknelis. Antrąją vietą užėmė svečias iš Ukrainos Leonidas Tertyčnyj, kuris finale nusileido šios amžiaus grupės lyderiui, vilniečiui Audriui Kačerauskui.

Pasak šių varžybų organizatoriaus, Kūno kultūros ir sporto centro stalo teniso skyriaus trenerio Sauliaus Bureikos, visi dalyviai liko patenkinti organizavimu, net ir tie, kurie nepateko į tolimesnes atkrintamąsias varžybas. Šiemet nevyko „Open“ grupės turnyras, nes paprasčiausiai vyko daug susitikimų ir varžybos gan ilgokai užsitęsi per visas tris dienas.

GYTIS RAMANAUSKAS