Paskelbtas Renginiai

Turizmo informacijos centras kviečia valstybės šimtmetį minėti aktyviai

Antradienis, 09 May 2017 11:35 Parašė 

2018-ųjų vasario 16 d. sueis lygiai 100 m., kai atkurta nepriklausoma Lietuvos valstybė. Šį jubiliejų minės visa šalis, o pirmieji šimtmečiui skirti renginiai prasideda jau dabar. Nesnaudžia ir Jonavos krašto muziejuje įsikūręs Turizmo informacijos centras ir pristato miestelėnams ir miesto svečiams naują, patrauklų orientacinį žaidimą „Pažink Jonavą aktyviai“.

Orientacinio žaidimo esmė paprasta – aplankyti svarbiausius Jonavoje išlikusius pirmosios Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį menančius objektus ir atlikti nurodytas užduotis, o laimi greičiausiai ir tiksliausiai tai atlikusi komanda ar dalyvis. Pirmieji šį žaidimą išbandė trijų Jonavos miesto ir rajono mokyklų mokiniai – R. Samulevičiaus progimnazijos, „Neries“ ir Užusalių pagrindinių mokyklų moksleiviai. Dėl greičiausių ir sumaniausių titulo bei pagrindinio prizo varžėsi net penkios 6–10 kl. komandos. Geriausiai pasirodė „Neries“ mokyklos aštuntokai, apibėgę Jonavos istorines vietas ir teisingai atsakę į visus klausimus greičiau nei per valandą, nuo jų vos pora minučių atsiliko Užusalių mokyklos auklėtiniai. Kiti taip pat neliko nuskriausti – visi pasportavo, sužinojo kažką naujo apie savo miesto istoriją ir buvo apdovanoti simbolinėmis dovanėlėmis bei geromis emocijomis.

Šia akcija nesibaigia šimtmečiui skirti Turizmo informacijos centro renginiai – birželio mėnesį jonaviečių ir Jonavos svečių laukia nemokama ekskursija po miestą – aplankysime ryškiausius to laikmečio objektus, prisiminsime iškilių asmenybių indėlį į modernios Lietuvos ir Jonavos kūrimą. Orientacinio žaidimo lankstinukai taip pat laukia lankytojų Turizmo informacijos centre, kur bet kada apsilankę vieni, su šeima ar su draugų kompanija miestiečiai ir miesto svečiai galės išbandyti savo jėgas, susipažinti su istorinėmis vietomis ir laimėti Krašto muziejaus įsteigtus simbolinius prizus. Tam nebūtina surinkti kelių komandų – pasivaržyti galima ir pačiam su savimi bei savo turimomis istorijos ir geografijos žiniomis, pasitikrinti, kaip gerai pažįsti miestą, o vaizdus žemėlapis padės nepasiklysti net atvykėliams. Tai puikus būdas turiningai praleisti laisvalaikį, prisiminti miesto istoriją ar su ja supažindinti pirmą kartą Jonavoje viešinčius svečius.

Renata KILINSKAITĖ