Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

Jonavos rajonui vadovaus Eugenijus Sabutis

Pirmadienis, 08 May 2017 11:48 Parašė 

Sekmadienį Jonavoje vyko antrasis mero rinkimų turas, kuriame dėl rajono vadovo posto rungėsi socialdemokratų partijos kandidatas Eugenijus Sabutis ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio kandidatas Remigijus Osauskas.

Suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad Jonavos rajono meru bus išrinktas E. Sabutis, sulaukęs gerokai daugiau rinkėjų palaikymo – jam savo balsus atidavė net 78,13 proc. balsuoti atėjusių rajono gyventojų. Jis miestui vadovaus dvejus metus – iki 2019 m. vyksiančių rinkimų.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio atstovas R. Osauskas surinko 21,87 proc. rinkėjų balsų. Už jį balsavo 1659 rinkėjai.

Kaip ir pirmajame ture, rinkėjai buvo ypač vangūs – prie balsadėžių atėjo tik 19,7 proc. balsavimo teisę turinčių Jonavos rajono gyventojų. Pakartotinio balsavimo metu aktyviausi buvo Lakštingalų (29,8 proc.) ir Bibliotekos (27,4 proc.) rinkimų apylinkių rinkėjai. Mažiausiai aktyvūs buvo Ruklos (6,74 proc.) ir Užusalių (8,06 proc.) rinkėjai. Kaip praneša VRK, jokių rinkimų pažeidimų neužfiksuota.

VRK primena, kad per pakartotinį balsavimą išrinktu laikomas kandidatas, gavęs daugiau balsų, neatsižvelgiant į rinkimuose dalyvavusių rinkėjų skaičių. Galutinius rinkimų rezultatus, išnagrinėjusi visus skundus ir nustačiusi visus rinkimų rezultatus, tvirtina VRK ne vėliau kaip per 7 dienas po rinkimų (t. y. iki gegužės 14 d.) ir rinkimų rezultatus paskelbia VRK interneto svetainėje.

„Alio Jonavos“ inf.