Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Aktualijos

Karjeros diena Jonavos politechnikos mokykloje

Penktadienis, 05 May 2017 12:59 Parašė 

Kas yra karjera? Daugeliui, šis žodis asocijuojasi su lipimu aukštyn savo profesinėje srityje, dirbant vadovaujamą darbą, siekimą užsibrėžtų tikslų. Žodis karjera – tai ne vien darbas, tai gyvenimo kelias, kurį turime pasirinkti. Pasirinkti mėgiamą sritį yra be galo sunku, todėl Jonavos politechnikos mokykla sudarė galimybes visoms rajono bendrojo ugdymo įstaigoms visus mokslo metus ,,pasimatuoti“ įvairias profesijas. Per praktinę veiklą daugiau nei 700 įvairaus amžiaus mokinių susipažino su profesijomis, jų ypatumais, mokyklos dirbtuvėmis ir įranga. Profesinio veiklinimo veiklų baigiamasis renginys – ,,Karjeros diena“ įvyko š. m. gegužės 3 d.

Renginyje dalyvavo J. Ralio gimnazijos, Senamiesčio gimnazijos, Politechnikos mokyklos mokiniai, AB ,,Achema“ personalo ir bendrųjų reikalų skyriaus direktorius Gitenis Subačius ir AB ,,Achema“ padalinio ,,Sistematika“ direktorius – Edgaras Bernotas.

Pasak mokyklos direktorės, Virginijos Milinavičienės, karjera – tai ne tik aukštų postų pasiekimas, karjera – tai vieta, kurioje gali būti laimingas, tai gali būti ir kulinarija ar renginių organizavimas, galbūt tai būti gera mama ar namų šeimininke. Tiesiog reikia pasirinkti mylimą, mėgiamą darbą, tuomet darbas teiks malonumą, į kurį norėsis eiti kaip į šventę.

Didžiausio mūsų rajono darbdavio AB ,,Achema“ atstovas Gitenis Subačius rajono mokiniams kalbėjo apie tai, kad jie atsidūrė kryžkelėje ne tik kur reikės mokytis po mokyklos baigimo, bet ir kur reikės dirbti. Gitenis Subačius mokiniams siūlė rinktis tiek vaikinams, tiek merginoms, kurie turi potraukį į techniką, potraukį nagrinėti elektrines schemas elektros įrenginių elektromechaniko specialybę. Taip pat mokinius informavo, kad nuo naujų mokslo metų antro pusmečio ( 2018 m. vasario mėn.), AB ,,Achema“ sprendimu, gerai besimokantiems šios specialybės mokiniams bus mokama gamyklos stipendija bei pasirašoma sutartis dėl darbo gamykloje baigus mokslus. Reikėtų paminėti, jog skiriant AB ,,Achemos“ stipendiją ir pasirašant sutartį, joje bus numatytos tam tikros papildomos sąlygos.

Edgaras Bernotas – AB ,,Achema“ filialo ,,Sistematika“ direktorius pasidalino savo sėkmės istorija. Jis yra Jonavos politechnikos mokyklos absolventas baigęs automatikos studijas. Edgaras Bernotas pasidžiaugė savo pasirinkimu, kuris lėmė jo sėkmingą karjerą. Pasirinkus automatikos studijas (šiuo metu mokykloje tokia programa nėra ruošiama past.), mokantis specialybės, kuri patinka ir sekasi, nesutrukdė baigti universitetą, kilti karjeros laiptais. Kiekvienam yra atviros durys visur, kas nori siekti tikslo, tereikia jo siekti. Jonavos politechnikos mokykloje, jo manymu, pasirinkus specialybę, bus suteikti pagrindai, kurie lydės visą gyvenimą.

Renginio metu mokiniai turėjo galimybe susipažinti su įvairiomis profesijomis, dirbtuvėmis, įranga, ,,pasimatuoti“ profesiją praktiškai.

Socialinė pedagogė, atsakinga už karjeros ugdymą, Jurgita Lukaševičienė.