Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Krepšinis

JKML atkrintamosios: atkaklių kovų ir pratęsimų dramos

Antradienis, 02 May 2017 13:41 Parašė 

2016–2017 m. Jonavos krepšinio mėgėjų lygoje (JKML) prasidėjo atkrintamosios varžybos. Šiemet pirmojoje lygoje rungtyniavo 17 komandų, kurios tarpusavyje sužaidė po vieną kartą. Pasibaigus reguliariajam sezonui, 1–8 vietas užėmusios komandos toliau varžosi dėl pirmosios lygos nugalėtojų vardų. 9–16 vietas užėmusios ekipos atkrintamosiose jau žais dėl antrosios lygos taurių ir medalių. Buvusi antroji lyga pervadinta, šioje lygoje rungtyniavusios 7 ekipos ir septynioliktą vietą pirmojoje lygoje užėmusi komanda susitiks dėl trečiosios lygos apdovanojimų.

Kol trečiojoje lygoje vyko paskutinės reguliariojo sezono rungtynės, kitose dviejose lygose komandos susikibo atkrintamosiose varžybose. Dauguma tų rungtynių vyko atkakliai, su pratęsimais.

Pirmojoje lygoje 8 komandos susitiko pirmajame etape – ketvirtfinalyje. Visi susitikimai vyko iki dviejų laimėtų rungtynių. Reguliariojo sezono nugalėtojai „Pauliukai“ susitiko su aštuntą vietą užėmusia „Kulva“ ir sutriuškino ją rezultatu 82:55 (pirmajame susitikime šventė pergalę 85:73). Tad laimėję seriją 2:0 „Pauliukai“ pateko į pusfinalį.

Seriją 2:0 laimėjo ir į pusfinalį pateko „TN BALTIC“ komanda, kuri du kartus – 72:66 ir 74:55 – įveikė Kūno kultūros ir sporto centro jaunuosius krepšininkus (gim. 2000 m.).

Dvejas ketvirtfinalio rungtynes laimėjo ir „Dumsiai“, kurie dukart privertė pasiduoti „Vaidotėną“ –91:74 ir 80:69.

Įdomi susiklostė „Wu-Tang“ ir SMK „Vikingų“ dvikova. Pirmąjį susitikimą „Wu-Tang“ laimėjo 71:64, bet atsakomosiose rungtynėse labiau pasisekė SMK „Vikingams“, kurie savo varžovus įveikė 79:55. Trečiojoje dvikovoje nugalėtojai paaiškėjo tik po antrojo pratęsimo. Jais tapo „Wu-Tang“ žaidėjai, laimėję rungtynes rezultatu 80:76, o seriją – 2:1.

Pirmosios lygos pusfinaliuose „Dumsiai“ žais su „TN BALTIC“, o „Pauliukai“ – su „Wu-Tang“. Komandos rungtyniaus iki dviejų laimėtų mačų.

Antrosios lygos atkrintamosiose aiški tik viena pusfinalio dalyvė, nes dviem poroms prireiks trečiųjų rungtynių, dar viena ekipų pora sužaidė tik pirmąsias rungtynes.

Į pusfinalį žengė „Technoera LSK“, kuri dukart – 71:65 ir 70:67 – įveikė „Upninkus Cars Rent24“. Pirmojoje dvikovoje ekipos keitėsi pirmaujančiomis pozicijomis, tačiau 40 min. nepakako. Tik po pratęsimo džiūgavo „Technoera LSK“.

Kitų porų ekipos nugalėtojos paaiškės artimiausiu metu. Dvi poros sužaidė lygiosiomis. Nors „Uraganas-Rojaliai“ pirmojoje dvikovoje užtikrintai 61:44 įveikė „Savivaldybę“, bet po to ši komanda antrosiose rungtynėse pasiekė revanšą (60:52), tad nugalėtoja paaiškės po trečiojo mačo.

Tas pats atsitiko ir „Tarp žemės ir dangaus“ bei „Turbo-X“ ekipų. Pirmosiose rungtynėse ši komanda neturėjo vargo ir pasiekė užtikrintą pergalę rezultatu 82:59. Vis dėlto „TŽID“ pademonstravo valią antrajame tarpusavio mače ir po dar vieno pratęsimo 75:72 įveikė varžovus. Šioms komandoms taip pat teks dar kartą susitikti trečiajame mače.

Arčiau vietos pusfinalyje yra Kūno kultūros ir sporto centro komanda (gim. 1999 m.), kuri kol kas vienintelėse rungtynėse 88:81 nugalėjo „Panerius“.

Trečiojoje lygoje 7 komandos tarpusavyje susitiko po tris kartus. Net trys komandos, pasibaigus reguliariajam sezonui, turėjo po 14 pergalių ir 4 pralaimėjimus. Tarpusavio dvikovos lėmė, kad pirma vieta atiteko „KKSC-2001“, antra – „Visiems saviems“, o trečia – SK „Achespo“ ekipai.

Gytis RAMANAUSKAS