Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

B. Spietinis prieš „Jonavos“ dvikovą su „Trakais“: taškus reikia pradėti rinkti didesniu tempu

Trečiadienis, 26 April 2017 12:07 Parašė 

Pirmo rato „Jonavai“ nepavyko užbaigti taip, kaip tikėjosi, tačiau antrą sezoną A lygoje žaidžiantis klubas ambicijų nemažina ir rungtynių su „Trakais“ laukia galvodamas apie turnyrinės lentelės pozicijos pagerinimą.

Apibendrindamas pirmą čempionato etapą, kuriame jonaviškiai (6 taškai, 6 vieta) paskutinius tris turus baigė skaudžiais pralaimėjimais, ekipos gynėjas Benas Spietinis sako, kad komanda išmoko savo pamokas ir žiūri tik į priekį.

„Pirmas ratas baigėsi prastai. Tikėjomės daugiau taškų, bet yra, kaip yra. Galvos nenuleidžiame ir žiūrime į priekį. Nuotaikos komandoje tikrai geros, su nekantrumu laukiame trečiadienio. Manau, pirmas ratas parodė, kad abu kėlinius turime žaisti su maksimalia koncentracija.

Nė minutės negalima atsipalaiduoti, nes visi varžovai skaudžiai baudžia. Tačiau taip pat įrodėme, kad galime žaisti su kiekviena komanda. Spaudimo lentelėje kol kas nejuntame, jaučiamės labai ramiai, tad reikia rinkti taškus, bet daryti tai didesniu tempu nei pirmame rate“, – kalbėjo „Jonavos“ vidurio gynėjas.

Trečiadienį VIII ture „Jonava“ išvykoje antrą kartą šiame sezone susitiks su praėjusių metų prizininkais „Trakais“. Pirmame rate Jonavoje žaidusios abi ekipos turėjo progų, tačiau rungtynės baigėsi be įvarčių 0:0. Pergalę „Jonavai“ paskutinėmis minutėmis galėjo išplėšti Laurynas Stonkus, bet riterių vartininkas žaidė be klaidų.

„Tai buvo sunkios rungtynės, tačiau mes drausmingai gynėmės ir laukėme savo šansų. Sulaukėme, tik gaila, kad nepavyko jų paversti įvarčiais. Manau, pritrūko šaltakraujiškumo, bet daugiau tokių dovanų nedovanosime nei „Trakams“, nei jokiai kitai komandai“, – pirmą klubų susitikimą prisiminė B. Spietinis.

Vieni iš praėjusių metų lyderių „Trakai“ (10 taškų) šiuo metu yra ketvirtoje lentelės pozicijoje ir kol kas sunkiai randa savo žaidimą. Dvi pergales, keturias lygiąsias ir vieną paralaimėjimą turintys riteriai praėjusiame ture turėjo vargo su „Kauno Žalgiriu“, kai, kontroliuodami rungtynes, praleido įvartį, o paskui privalėjo lyginti rezultatą. Klubų susitikimas baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:0).

„Manau, kad „Trakai“ su mumis žais dviguba energija ir sieks tik pergalės, tačiau dabartinė vieta lentelėje mūsų taip pat netenkina. Varžovus gerbiame, bet jų nebijome, todėl į Vilnių vyksime tik 3 taškų. Varžovų stipriosios pusės, manau, yra kraštai. Jie turi labai gerus kraštinius gynėjus. Trečiadienį pažadame kovą ir labai laukiame jonaviečių palaikymo. Visą pirmą ratą jie buvo nuostabūs tiek namuose, tiek išvykose“, – į klubo gerbėjus kreipėsi B. Spietinis.

„Trakų“ ir „Jonavos“ VIII turo susitikimas balandžio 26 d. 20.00 val. įvyks Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione.

fkjonava.lt informacija