Paskelbtas Futbolas

„Jonavos“ vyr. treneris apie pirmą ratą: „Galėjome ir geriau“ (interviu)

Penktadienis, 21 April 2017 15:22 Parašė 

Daug žadanti pradžia ir nesėkmėmis pažymėta pabaiga – toks buvo šįmet atsinaujinusios „Jonavos“ pirmasis A lygos ratas. Savo komandos pasirodymą vyr. treneris Donatas Vencevičius įvertino teigiamai, tačiau pripažino, kad tikėjosi kitokio taškų skaičiaus turnyrinėje lentelėje.

Po VII A lygos turo „Jonava“ su 6 taškais yra šeštoje lentelės vietoje. Jonaviškiai sezoną pradėjo įspūdingame trileryje 3:3 sužaidę su Marijampolės „Sūduva“. Paskui sekė lygiosios 0:0 su „Trakais“ ir 1:1 su Utenos „Uteniu“. Ketvirtame rate iškovota puiki pirma sezono pergalė 5:2 prieš „Kauno Žalgirį“, o vėliau sekė trys pralaimėjimai iš eilės: Vilniuje 1:2 nusileista lyderiui „Žalgiriui“, namuose patirtas skaudus pralaimėjimas 0:2 Klaipėdos „Atlantui“, o paskutiniame ture 0:1 pralaimėta Kauno „Stumbrui“. D. Vencevičius pirmo rato rezultatus apibendrino interviu fkjonava.lt.

- Treneri, čempionatą pradėjote gana neblogai, tačiau rato pabaiga susiklostė nesėkmingai. Kaip vertinate savo ekipos pasirodymą pirmajame rate?

Dar visko iki galo neapmąsčiau, bet galima sakyti, kad jausmas yra dvejopas. Pradžia atrodė nebloga, žaidimas dar buvo silpnesnis, bet rezultatai – neblogi. Paskutinėse trejose rungtynėse žaidimas buvo gana neblogas, išskyrus galbūt paskutinį susitikimą su „Stumbru“, bet neuždirbome taškų. Už gerą žaidimą taškų niekas neduoda, tad jausmas dvejopas. Galėjome, mano nuomone, ir geriau pasirodyti, tačiau apskritai esu patenkintas. Taškų, žinoma, norėjosi daugiau, bet jų bus kitame rate.

- Kuris iš sužaistų susitikimų labiausiai nuvylė? Ar buvo tokių rungtynių, kur buvote patenkintas savo komanda?

Paskutinės rungtynės Kaune ir pirmas kėlinys trečiame rate su „Uteniu“ tikrai nuvylė. Visagine tokį pasirodymą lėmė daug faktorių: ankstyvas kėlimasis, Lietuvos mastais netrumpa kelionė, tad, kol atsibudome, tai tas pirmas kėlinys toks ir buvo. O „Stumbras“ išėjo kovoti dėl pirmos pergalės, nors iki tol tikrai neblogai žaidė ir turėjo daug progų su visomis komandomis. Su mumis jų daug nebuvo, bet komanda įmušė įvartį. Kalbant apie teigiamus dalykus, nė vienose rungtynėse aš neturėjau priekaištų dėl neatsidavimo ar dėl kitų panašių dalykų. Buvo labai gerų epizodų, bet turėjome ir labai prastų akimirkų. Visą mačą sužaisti idealiai nėra lengva.

- Ar galima sakyti, kad tam įtakos turėjo tebesitęsiantis naujos komandos formavimas, juk atvyko 11 naujų žaidėjų?

Treneriui visada trūksta laiko. Viena iš priežasčių – nauja komanda, kuriai reikia laiko susižaisti. Draugiškos rungtynės lieka draugiškomis, o prasidėjus čempionatui reikia koreguoti viską, žaidėjai turėjo pratintis vienas prie kito. Įtakos turėjo ir Juliaus Aleksandravičiaus trauma. Jis nežaidė keletą mėnesių, tad jam reikia įgauti formą. Benas Spietinis pernai mažai žaidė, yra dar keletas panašių žaidėjų. Nereikia norėti visko iš karto.

- Parodėte neblogą potencialą puolime, pelnyta 10 įvarčių, tačiau praleista 11. Kaip vertinate gynėjų ir puolimo grandies darbą?

Neatskiriu puolėjų nuo gynėjų. Visi turi eiti ir padėti vieni kitiems: puolėjai turi padėti gintis, o gynėjai – puolant ir atiduodant pirmą perdavimą. Aš jau ne kartą minėjau, kad pasitaiko individualių klaidų, bet tam ir yra komanda, kad draugas pagelbėtų tokiose situacijose. Stengsimės tą ir toliau išnaudoti. Didelį dėmesį taip pat skiriame atakoms ir jų užbaigimui. Įmušėme nemažai. Gaila, kad nemažai ir praleidome. Tą bandysime taisyti.

- Galbūt, atsižvelgdamas į pirmo rato rezultatus, ketinate ką nors keisti?

Per daug nieko nekeisime. Turime savo stilių ir braižą, tad dirbsime ta kryptimi ir toliau. Vienose rungtynėse pasiseka, kitose – ne, bet nemanau, kad dėl to verta ką nors keisti. Jeigu pradėsime mėtytis nuo vieno prie kito, nieko gero iš to nebus. Ketiname toliau sistemingai dirbti. Žinoma, su treneriais diskutuojame, ką galime patobulinti, bet žinome, kokį futbolą norime parodyti. Numušti kamuolį į priekį – lengviausia, bet taip žaisti futbolo neišmoksi. Mes norime kontroliuoti kamuolį, kurti atakas, manau, ir žaidėjams labiau patinka žaisti su kamuoliu negu be jo. Tą stengiamės treniruotėse įgyvendinti, bet viskam reikia laiko.

- Su visomis A lygos komandomis sužaidėte po kartą. Kas nustebino ir apskritai kaip vertinate savo konkurentus?

Niekas per daug nenustebino. Visos turnyro rungtynės buvo gana įdomios, o rezultatas iki galo neaiškus kiekviename susitikime. Tai, manau, patinka ir žiūrovams. Šiek tiek nustebino „Trakai“, jų prastas pasirodymas taškų atžvilgiu. Jie tikrai nežaidžia prastai, man jų žaidimas patiko, tik gal užbaigti atakų jiems nepavykdavo. Vilniaus „Žalgiris“ – kaip „Žalgiris“, „Sūduva“ labai sustiprėjusi, „Atlantas“ – taip pat. Mums reikia stengtis ir vytis juos, nes čempionate taškų šį sezoną niekas nedalija.

Antrą ratą balandžio 26 d. „Jonavos“ futbolininkai pradės Vilniuje susitikimu su ketvirtoje lentelės vietoje žengiančiais „Trakais“.

fkjonava.lt informacija