Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Vidas Bareikis rengia rekordinį turą: „Po „Auksinio balso“ tapau tarsi „įteisintas“

Penktadienis, 21 April 2017 10:44 Parašė 

Prieš pora mėnesių Vilniaus gyvos muzikos klube „Tamsta“ vienas po kito įvyko du šventiniai, akustiniai Vido Bareikio koncertai, į kuriuos bilietai buvo išgraibstyti likus kelioms dienoms iki renginio. O vasario 16-osios koncerte Kaune jis per minutę išjudino visą „Žalgirio“ areną. Akivaizdu, kad V. Bareikis šiuo metu yra vienas populiariausių Lietuvos atlikėjų, kuris kaip tik šiuo metu rengia savo „Auksinį“ turą per Lietuvą.

V. Bareikis neslepia, kad dėl jo fenomenaliai išaugusio populiarumo „kalta“ ir televizija. Sėkmingai sudalyvavęs LRT projekte „Auksinis balsas“, kuriame nuolat buvo išskiriamas iš kitų dalyvių dėl savo autorinės kūrybos ir originalumo, Vidas Bareikis gerokai praplėtė savo auditoriją ir dabar nieko nebestebina net ir vyresnio amžiaus žmonės, kalbantys apie „Bredą Pitą“ ar kitus atlikėjo apdainuojamus veikėjus.

„Po „Auksinio balso“ įvyko toks paradoksas, kad tapau tarsi „įteisintas“. Iš tiesų niekas nepakito: projekte dainavau savo kūrybos dainas, tą patį darau ir koncertuose. Tačiau pabuvus „stebuklingoje dėžutėje“ žmonės tarsi atranda tave iš naujo. Tai ne tik džiugina, bet ir skatina rengti šį rekordinį turą: dabar noriu pasiekti gyvai tuos žmones, kurie galbūt su manimi kol kas yra susipažinę tik per TV ekraną“, – sakė V. Bareikis.

Net 21 koncertą skirtinguose Lietuvos miestuose planuojantis atlikėjas žada išskirtinę programą, kurioje skambės jo populiariausios dainos: „Babkės“, „Trys Kanados“, „Žmogus orkestras“ ir gausybė kitų.

Neatsitiktinai „žmogumi-orkestru“ pramintas atlikėjas turo koncertuose pasirodys vienas, akomponuodamas sau fortepijonu bei gitara. Tokio žanro Vilniaus koncertuose publika mėgavosi betarpišku bendravimu su V. Bareikiu ir virtine čia pat gimstančių teatrališkojo atlikėjo improvizacijų. Šiuos ir dar daugelį kitų siurprizų Vidas žada įtraukti ir į savo „Auksinio“ turo koncertus.

„Toks turas, žinoma, yra išbandymas. Per pusantro mėnesio turėsiu vos kelias poilsio dienas. Tačiau muzika ir susitikimas su publika man yra didžiulė šventė, todėl visiškai nesijaudinu ir net labai laukiu visų susitikimų, kurie nusidrieks per visą Lietuvą, nuo Suvalkijos iki pat pajūrio“, – teigia jis.

Artimu bendravimu su publika garsėjantis V. Bareikis po anšlaginių koncertų Vilniuje net kelias valandas dalino autografus ir fotografavosi su savo gerbėjais. Todėl kiekvienas „Auksinio“ turo lankytojas gali tikėtis ne tik gero koncerto, bet ir atlikėjo albumų, autografo ar asmenukės su Vidu.

„Neseniai praūžusi Knygų mugė ir jos Muzikos salė, kurioje apsigyvenau, parodė, kokie artimi gali būti atlikėjai ir klausytojai. Ir visai nesvarbu – ar tu paprastas rajono gyventojas, ar scenos žvaigždė, ar prezidentas. Visi juk galiausiai yra tik džiaugsmo, šilumos ir meilės ieškantys žmonės. Savo ture tikiuosi susitikti būtent su tokiais – artimo, gyvo bendravimo ištroškusiais žmonėmis“, – kalbėjo V.Bareikis.

Vido Bareikio koncertas Jonavoje vyks balandžio 25 d. 18 val. Jonavos kultūros centre.

Visas turo naujienas galite sekti atlikėjo Facebook‘o puslapyje.

Video nuoroda - https://youtu.be/J59_8p3-jf0