Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Bėgimo entuziastų varžybose – trylika maratonininkų

Antradienis, 18 April 2017 10:49 Parašė 

Pastaruoju metu Jonava tampa bėgikų traukos centru, nes metų pradžioje lengvaatlečiai turi galimybių išmėginti įvairias trasas ir nuotolius ne viename renginyje: „Žiemos bėgime“, „Obeliskas A. Kulviečiui–Jonava“ bėgime ir kt.

Tradiciniu tampa ir velykinis bėgimas „Aplink tvenkinius“. Į jau šeštąjį bėgimą antrąją šv. Velykų dieną pakvietė Jonavos bėgimo klubas „Maratonas“ (prezidentas Bronius Kazėnas) ir sporto klubas „Einius“ (prezidentė Gražina Goštautaitė). Pirmajame tokiame bėgime varžėsi 25 bėgimo entuziastai, o pernai sulaukėme net 180 dalyvių. Šiemet dėl prastų oro sąlygų įvairiuose nuotoliuose varžėsi 133 bėgimo entuziastai.

Varžybų organizatoriai jauniausiems dalyviams šįkart pasiūlė 0,5 km nuotolį, o patiems ištvermingiausiems teko įveikti visą maratoną – 42 km ir 195 m. Šį nuotolį pasiryžo įveikti 13 bėgimo mėgėjų, tarp jų Jonavos garbę apgynė vienintelis dalyvavęs jonavietis – miesto seniūnas Povilas Beišys. Be šio nuotolio varžybų dalyviai pagal įvairias amžiaus grupes galėjo rinktis 1,9 ir 4,2 ar 8,4 km atstumus.

Patį trumpiausią 0,5 km atstumą aplink Joninių slėnį bėgo vaikai (gim. 2007–2009 m. ir jaunesni), kurie startavo vėliau nei visi kiti. V9 (gim. 2007–2008 m.) grupėje tarp berniukų nepralenkiamas buvo VšĮ „Bėgimo klubas“ narys Arminas Pšitulskis, o kitas prizines vietas pasidalijo Jonavos KKSC auklėtiniai ir klubo „Einius“ nariai. Antrą vietą iškovojo Titas Žika, o trečias buvo Paulius Bagdonavičius.

Tarp mergaičių vėl dominavo jonavietės. Visas tris prizines vietas užėmė KKSC ir klubo „Einius“ atstovės. Nugalėtoja tapo Estela Kačegavičiūtė, antra buvo Agnė Gezevičiūtė, trečia – Silvija Griškevičiūtė.

Šiek tiek jaunesnių grupėje M9 ir V9 (gim. 2009 m. ir jaunesni) vėl dominavo jonaviečiai: Ugnius Voroninas (KKSC ir SK „Einius“), Dijus Voroninas (KKSC ir SK „Einius“), Grantas Šmitas (KKSC).

Tarp mergaičių pirmos vietos prizas atiteko vilnietei Luknei Valaitytei, antrą vietą iškovojo Karina Chrabrikova (VšĮ „Bėgimo klubas“), trečia buvo jonavietė Saulė Bagdonavičiūtė (KKSC ir SK „Einius“).

M13 ir V13 grupė (gim. 2004–2006 m.) varžėsi ilgesniame 1,9 km nuotolyje. Šioje grupėje sėkmingai pasirodė „Bėgimo klubo“ atstovas Lukas Šaban. Antrą vietą užėmė šio klubo atstovas Antanas Chrabrikovas, trečią – jonavietis Mantas Gezevičius (SK „Einius). Itin šioje amžiaus grupėje nustebino mergaitės. Nugalėtoja tapo Adriana Andrejeva (KKSC), aplenkusi antroje pozicijoje likusią Andrę Pranukevičiūtę iš Elektrėnų. Trečia buvo „Bėgimo klubo“ sportininkė Agilė Čelkonaitė.

Bendroje vyrų ir moterų įskaitoje, kurioje amžius buvo neribojamas, bėgikai varžėsi 4,2 ir 8,4 km nuotolyje. Tarp vyrų 4,2 km nuotolį greičiausiai įveikė Ričardas Kvedaravičius iš Vievio. Antroje pozicijoje finišą pasiekė jonavietis Neimantas Jocius, aplenkęs trečioje vietoje likusį Tautvydą Staugaitį iš Žeimių. Tarp moterų pirmą vietą užsitikrino Elektrėnų atstovė Sandra Gurskaitė. Ant antros vietos pakylos laiptelio lipo Gintarė Eimantaitė (VšĮ „Bėgimo klubas“), trečio – kaišiadoriškė Dagnė Kinderevičiūtė.

39 dalyviai jėgas išmėgino 8,4 km distancijoje. Bendroje įskaitoje dominavo vyrai. Nepralenkiamas šiame nuotolyje Gytis Krivickas iš Anykščių užsitikrino pirmą vietą. Šeimininkų garbę šiame atstume apgynė „Maratono“ atstovas Aivaras Čekanavičius, aiškia persvara pralenkęs trečioje pozicijoje likusį Gintarą Gruodį iš Ignalinos.

Tarp moterų puikiai pasirodė Jonavos bėgikės, tačiau į priekį turėjo praleisti laikinosios sostinės atstovę Eglę Sakalaitę. Nuo nugalėtojos beveik 2 min. atsiliko ir antrą vietą iškovojo „Maratono“ atstovė Sonata Galvydienė, o trečioje vietoje finišavo dar viena šio klubo narė Laura Dapkuvienė.

Šiemet 13 bėgimo entuziastų nusiteikė iššūkiui – įveikti maratoną, kuriame galėjo dalyvauti gim. 1998 m. ir vyresni sporto mėgėjai. Ir šįkart į prizininkų gretas veržėsi „užkietėję“ maratonininkai, savo gyvenime jų įveikę ne vieną dešimtį. Velykinį maratoną per 3 val. ir 50 sek. įveikė ir nugalėtoju tapo Vytautas Gražys iš Paberžės. Antrą vietą iškovojo Kauno atstovas Vidas Totilas, nuo nugalėtojo atsilikęs beveik 8 min. (3:08.38). Trečias finišavo panevėžietis Vytautas Garla (3:24.17).

Pernai maratoną buvo pasiryžusi įveikti viena moteris, tačiau šiemet jų buvo net trys. Ir vėl nepralenkiama buvo „Vilniaus bėgimo klubo“ atstovė Svetlana Čerlina, įveikusi nuotolį per 3:52.47. Antrą vietą užėmė kaunietė Aušrinė Ūsaitytė (3:58.24), o trečia finišavo vilnietė Vaiva Marcinkevičienė (4:15.30).

Visi finišavusieji bėgime gavo šio renginio atminimo medalius, o prizininkai be taurių, diplomų ir medalių gavo asmenines dovanėles.

Šių varžybų organizatoriai dėkingi Jonavos rajono policijos komisariatui, Kūno kultūros ir sporto centrui, barui-restoranui „Arma“ už paramą rengiant šeštąjį velykinį bėgimą.

Gytis RAMANAUSKAS