Paskelbtas Aktualijos

Po šv. Velykų tarnybą pradės pirmieji šių metų šauktiniai

Penktadienis, 14 April 2017 11:08 Parašė 

Artėjant pirmųjų 2017 m. nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą atliksiančių jaunuolių išvykimui į dalinius, Lietuvos kariuomenė kviečia ir toliau vaikinus ir merginas savo noru prisijungti prie nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą atliekančių karo prievolininkų.

Šiuo metu savo noru atlikti tarnybą jau pareiškė daugiau nei 1300 jaunuolių, iš jų – per 60 merginų, o iš patekusiųjų į sąrašus karo prievolininkų apie 1500 yra pateikę prašymus atlikti tarnybą pirmumo tvarka. Šiais metais nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą atlikti bus pašaukti 3537 karo prievolininkai.

Pirmieji šių metų šaukimo kariai tarnybą pradės balandžio viduryje. 72 šauktiniai balandžio 18 d. išvyks į Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalioną, o balandžio 24 d. Mokymų ir doktrinų valdybos Kovinio rengimo centre tarnauti pradės 153 kariai. Paskutinieji išvykimai į tarnybos vietas šiais metais įvyks gruodžio pradžioje. Didžioji dalis šauktinių – visus tarnybos mėnesius tarnaus priskirtame kariuomenės dalinyje, o likę – 9 mėn. tarnybą pradės Mokomajame pulke, Rukloje, kur tarnaus 2 mėn., o kitus 7 mėn. tarnybą tęs priskirtame dalinyje.

Šiemet šaukimas į nuolatinę privalomąją paradinę karo tarnybą vyksta pagal naują tvarką – šaukimo nurodymai karo prievolininkams paštu nėra siunčiami – informaciją, kada ir kaip atlikti procedūras, karo prievolininkai randa karo prievolininkų sąraše internete https://sauktiniai.kam.lt arba www.karys.lt  

Karo prievolės komplektavimo tarnyba primena, kad sausio pradžioje paskelbus karo prievolininkų sąrašus, į jį nepatekę vaikinai, taip pat ir merginos nuo 18 iki 38 m. ir toliau gali teikti prašymus savo noru atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą. Jie galės pasirinkti norimą tarnybos vietą, tarnybos pradžios datą ir gauti 30 proc. didesnes kaupiamąsias išmokas, t. y. tarnybos metu galės sukaupti daugiau nei 3000 eurų. Pirmumo prašymus gali teikti ir patekusieji į šaukiamųjų sąrašus. Į jų pageidaujamas tarnybos vietas bus stengiamasi atsižvelgti, o kaupiamosios išmokos jiems bus didesnės 15 proc., o labai gerai įvertinus tarnybą išmokos suma siekia per 2800 eurų.

Karo prievolininkų patogumui, regioniniai karo prievolės ir komplektavimo skyriai ir poskyriai dirba pirmadieniais–ketvirtadieniais nuo 8 iki 19 val., o penktadieniais – nuo 8 iki 17 val. 45 min.

Visą informaciją apie tarnybą Lietuvos kariuomenėje galite gauti paskambinę nemokama konsultavimo linija 8 800 12340.

Giedrė KAZLAUSKIENĖ

Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Verbavimo ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja

Giedrės Maksimovicz nuotr.