Paskelbtas Miesto naujienos

Žmonių patogumui. Tikėkimės, įvertins...

Ketvirtadienis, 13 April 2017 13:43 Parašė 
Prasidėjo Chemikų g remonto darbai... Prasidėjo Chemikų g remonto darbai...

Praėjusį saulėtą ir šiltą pirmadienį tradicinėje mero organizuojamoje miesto apžiūroje dalyvavo Miesto reikalų komiteto pirmininkas Erlandas Andrejevas, UAB „Jonavos paslaugos“ direktorius Edmundas Mulokas, Aplinkos ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rasa Raicevičienė, Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andrius Venckus, Jonavos miesto seniūnijos seniūno pavaduotojas Rimantas Ragelis, rajono žiniasklaida.

Ne vieną sykį laikinai einantis mero pareigas E. Sabutis ištars, kad vieni ar kiti darbai atliekami ar bus atlikti dar šiais metais, atsižvelgus į gyventojų pageidavimus, pasiūlymus, žmonių patogumui.

Kauno g. gale, 45x45 m plote, jau pradedama įrengti šunų dresavimo aikštelė. Savivaldybė įrengs apšvietimą, teritoriją aptvers, pastatys šunų ekskrementų surinkimo dėžutes. Savo ruožtu dresuotojai pastatys reikalingą gyvūnų dresūrai įrangą. „Beglobiais gyvūnais pasirūpinome, metas pasirūpinti ir globojamais“, – sakė E. Sabutis.

Chemikų g. 136-ajame pastate glaudžiasi įvairios įstaigos, organizacijos, čia, koplyčioje, meldžiasi Šv. apaštalo Jono parapijos tikintieji. Pripažinkite, aplink vaizdas nekoks, ant vejos statomi automobiliai jau „išarė“ gilias vagas... Žodžiu, nei praeiti, nei pravažiuoti. Užduotis teks architektui: apžiūrėti teritoriją ir, atsižvelgus į žmonių prašymus, suplanuoti viską taip, kad būtų patogu gyventojams. Bet – kantrybės: tvarkys tik tada, kai bus rekonstruota Chemikų g. O joje darbai jau vyksta. Akivaizdžiai matyti, kodėl prireikė kapitalinio remonto: ardomas ir gabalais gabenamas betonas, kažkada buvęs paklotas kaip gatvės pagrindas.

Praeitą mėnesį vykusios miesto apžiūros metu nutarta praplatinti dalį dviračių tako, kad galėtų įvažiuoti aptarnaujantis transportas. Pasibaigus slidinėjimo sezonui, paaiškėjo dar viena – lietaus nuotėkų – problema. Tad ir ji bus sprendžiama. Kaip pastebėjote, darbai Joninių slėnyje jau vyksta, planuojama spėti iki gegužės 20-osios – Baltijos šalių chorų festivalio „Šviesa amžinoji dainos“.

Šalia Jonavos sporto arenos dar nėra baigta iki galo tvarkyti teritorija, einant link Joninių slėnio reikėtų ir suolelių. Žodžiu, palikta taip, kaip dabar yra, tikrai nebus.

Tad bus dar sykį priminta, kad reikia prižiūrėti ne tik savo nekilnojamąjį turtą, bet ir aplinką.

Pagrįstai džiaugiamės Neries krantine: ir pasivaikščioti malonu, ir dviračiu prasukti, tik gal kiek rizikinga ant suolelio atsisėti ir kojas ištiesti: ims koks dviratininkas ir netyčia pervažiuos... Tad, kad būtų saugu ir patogu, suoleliai bus perkelti tolėliau nuo tako, tuo pačiu ir atnaujinti.

Baigiantis miesto apžiūrai, sustota Kosmonautų g.: laikinai einantis mero pareigas E. Sabutis atkreipė dėmesį, kad čia reikėtų papildomų suolelių, nes jų minėtoje gatvėje – mažoka.

Karolina VIČIŪTĖ