Nustatyta 12 asmenų, galimai prekiaujančių kontrabandinėmis cigaretėmis

Trečiadienis, 12 April 2017 11:39 Parašė 

Balandžio 10 d. Jonavos turgavietės prieigose Kauno apskr. VPKJonavos rajono policijos komisariato pareigūnai kartu su Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnais vykdė bendrą priemonę, kurios metu buvo nustatyta 12 asmenų, galimai prekiaujančių kontrabandinėmis cigaretėmis. Įtarimai pareikšti 8 moterims, kurių amžius svyravo nuo 18 iki 53 metų bei 4 vyrams, kurių amžius nuo 19 iki 47 metų.

Trims asmenims, pas kuriuos rasti ir paimti 37 pakeliai kontrabandinių cigarečių, surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 209 str., dėl akcizais apmokestinamų prekių įgyjimo. Likę įtariamieji buvo apklausti. Tyrimo metu bus aiškinamasi, ar jie taip pat vykdė nelegalią prekybą kontrobandinėmis cigaretėmis. Už tai gresia bauda nuo 30 iki 6 000 eurų.

Kauno apskrities policijos pareigūnai primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, policijai galite pranešti internetiniame puslapyje www.beseselio.lt, anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Policijos inf.